Presentació del llibre
i recital de poemes

LES HORES CONCÈNTRIQUES
d’Enric Sanç

Divendres, 22 de novembre a les 19:30
Casa de la Cultura
C. Colom, 95 46185 la Pobla de Vallbona
(el Camp de Túria, País Valencià)

Hi intervendran Alexandre Navarro, poeta, i Josep Antoni Fluixà, assessor editorial de Germania i director de la Fundació Bromera. Recitaran poemes del llibre, entre d’altres, rapsodes i poetes: Hèctor Serra, Sterxu Villanueva, Alba Fluixà, Mar Busquets, Rafa Correcher, Laura García Andreu, Mariola Nos, Xelo Llopis, Encarna Roselló, Miquel Català, Carme Raimundo, Mari Carmen Saez, Mercè Clamunt, Josepa Montagut, Josep Antoni Alfons, Joan Femenia, Elvira Carbonell, Jordi Guerola, Jesús Girón, Joan Castellano, Pura Peris i Salvador Lauder, amb l’acompanyament musical a la guitarra de Ferran Dalmau. Amenitzarà la vetllada Joan Amèric amb alguna cançó del seu repertori.

“Enric Sanç, amb un elegant moviment d’aquell que és més que pescador d’homes, pescador de vides, sap pouar de la millor tradició poètica –oriental i occidental, com si d’un divan goethià es tractara– per a presentar-nos aquesta obra, una obra de maduresa vital. Important quan afi rma que cante el present i em fa feredat el guanyat. Quin millor present, doncs, que aquest llibre? Sí, un escriptor aquàtic per la fluïdesa de la seua poesia, per la fertilitat que amara la seua lectura i per la visió, sempre més enllà, que la seua obra ofereix.”

ALEXANDRE NAVARRO

“Enric Sanç ha sabut combinar un estil avantguardista amb la poesia més popular. Explora el llenguatge poètic amb una abundància de jocs de paraules, riquesa lèxica, un ritme i una musicalitat personals i la recerca d’una estètica sobre la capacitat que presenta el to líric. Les temàtiques són suggeridores i fa una anàlisi brillant sobre els grans temes de la cultura universal i d’abstracció humana.”

VICENT PENYA

AVARÍCIA

I és la cobdícia
l’eternitat condemna
del temps pecat.

“Ara plena de puresa o blanca de misteri,
ara minvant de fil o teranyina fosca.”

FRANCESC MOMPÓ

LA BELLESA

Per un somriure que fa riure,
cinquanta-cinc maneres de mirar-la.

Una passant desvergonyida
que la pedra bressola.

La llum bellíssima
com una lluna que sanglota
els miralls entelats.

¿Però, en quins ulls mor la seua mirada?

“Per haver d’intentar matisos,
he perdut gairebé complets, crec,
els marcs de referència…”

J. V. CLAR

“Les ficcions –i jo en visc!–, fan esclava
la ment, o són els seus camins celestes?”

J. V. FOIX

SIMFONIA

A l’hora baixa com degota l’assut,
guarida a plenamar; la soledat.
Quan rema solc endins burxa l’ignot,
resta dempeus quan impel·leix l’esforç.
Com el misteri del difunt que t’escric.

Lluna minvant del temps que ens duu l’incendi.
Sóc sord i cec no hi sent ni hi veig, però.
No sóc res més que l’esguard dels teus ulls.
Per a tornar a nàixer s’ha de saber:
morir primer, com les pedres filoses.

“Les hores concèntriques” d’Enric Sanç. Editorial Germania, 2013. Amb pròleg d’Alexandre Navarro. Premi Poesia Teodor Llorente (VIII edició, la Pobla de Vallbona, 2013). ISBN: 978-84-16044-14-6. 76 pàgines. El llibre es podrà adquirir en la presentació, a través de l’editorial o a qualsevol llibreria. El seu preu és de 10 euros.
Enric Sanç (València, 1976) abans publicà El plany de les lletres ferides i ha col·laborat en les antologies: Estels de paper i Màtria en la col·lecció «Mil Poetes i un País» de l’editorial Germania, i en la de l’homenatge pel 75 aniversari de Jaume Pérez Montaner, organitzat per Ca Revolta. Guanyador de la VIII Edició (2013) dels Premis Teodor Llorente de Poesia de la Pobla de Vallbona amb la primera part d’aquesta obra. És soci de la l’AELC, i també ho és i fundador del CEL de la Pobla (Camp de Túria). Forma part del nou col·lectiu LletrAEdeta, una associació d’escriptors del Camp de Túria. Escriu al seu nou blog: Spill, o llibre dels dies.

Comparteix

Icona de pantalla completa