Diari La Veu del País Valencià
Pedro Gascón, nou opinador de La Veu
Pedro Gascón (Quart de Poblet, 1965) és llicenciat en Història per la Universitat de València. Premi de Ciències Socials de l’Ajuntament de Quart de Poblet el 2006, és autor de “Quart de Poblet passa en flames” a la revista “Papers de l’Horta”; d’articles d’opinió sobre Memòria Històrica al diari “Levante”, i col · laborador del documental “Almansa 1707: de la revolta a la Repressió” d’INFO-TV.

Ha presentat les comunicacions “Cautivos i Desarmados. Quart de Poblet” al V Congrés d’Història de l’Horta Sud, i “La UGT valenciana. De la Casa del Pueblo a la Unión de País” al Congrés internacional “Sindicalismo en Espanya, 1970-1994”, de la Fundación Francisco Largo Caballero i la Universitat d’Oviedo.

Ha publicat “Violencia política y memoria historica en Quart de Poblet” (2008), “Quart de Poblet, 1911” (2011); i “Historia de los Vencidos. Quart de Poblet, 1918-1942” (2012).

Pedro Gascón, que es defineix com a historiador “sense ànim de lucre”, compatibilitza la feina i la seva militància sindical, amb la del seu treball a favor de la Història local i la de “els altres protagonistes”. Ho fa, diu, sense negar la seva perspectiva marxista, per pur amor a la Història, i a la funció social que conté.

Comparteix

Icona de pantalla completa