Diari La Veu del País Valencià
Benvinguda Miss ‘Geperudeta’
La Mare de Déu dels Desemparats, visitarà en el seu pelegrinatge la població d’Ondara el cap de setemana del 29 i 30 d’aquest mateix més. De la gent catòlica (o no) és conegut que aquesta idolatrada figura provoca molta espectació per les localitats que visita. Un efecte similar al que va provocar el Pla Marshall als habitants de Villar del Río en la pel·lícula de Berlanga.

Per a les persones que no han vist aquest gran film, els habitants estan revolucionats amb l’arribada dels diners Americans, i per a rebre’ls adequadament organitzen nombrós esdeveniments en els quals participa tot el poble. Aquest pareix el mateix efecte que està començant a observar-se a la polació d’Ondara.

Com no pot ser d’altra forma, per a donar-li a la santíssima verge la benvinguda està estipulada la recepció a la Plaça del Convent. Hi haurà centenars de veïns aglomerats sols per a dir-li “benvinguda”. Crearan pancartes com al film de Berlanga per a rebre-la?

També hi han programades processons, homilies, vigílies… on assistiran autoritats com Ximo Ferrando i l’Arquebisbe de València. L’alcalde de la població és una persona de postura clàssica, com dels anys 60, similar al President Fabra i al Ministre d’Interior.

No seria d’extranyar si aquestes personalitats li demanaren a la ‘Geperudeta’ que el problema de la crisi finalitze, al igual que tots els conflictes que aquesta crea, que es protegeixca el no nascut més que el Linx Ibèric, que es redueixca l’atur i sobretot el jove (serà aquesta la causa de la realització de la vígilia per a joves?)

La despedida de l’ídol serà a la plaça de bous, una estampa que pareix molt típica del Nacionalcatolicisme franquista, exepte per la vestimenta, la tecnologia i l’any del nostre senyor al que ens trobem. El temple de la ‘cultura nacional’, de gom a gom, presidit per un membre de l’esglèsia. Serà de postal.

La Mare de Déu dels Desemparats escoltarà les plegàries de les autoritats i fidels i les podrà dur a terme? Els diners del Pla Marsahll a la pel.lícula de Berlanga, com en la realitat, mai van arribar. Els veïns de Villar del Río es van quedar despagats. Arribarà doncs la solució a tots els problemes a base d’oracions? Jutgen vostés mateix.

Comparteix

Icona de pantalla completa