Diari La Veu del País Valencià
Apunts sobre la prostitució
Del diari inèdit REGAL DE REIS

Dimarts, 12 de gener de 2016

Han vingut a l’institut dos guàrdies civils del Servei de protecció al menor contra la prostitució i ens han donat una bona notícia. No han detectat res en el cas d’una alumna nostra durant l’any que l’han investigada. Una altra cosa és que té moltes possibilitats de caure-hi, però de moment és tot en ordre.

Tant de bo se salvara del turbulent món de la prostitució. I no ho dic per fer-me el beat ni perquè aspire a rebre el nihil obstat de les enemigues i dels enemics acèrrims del comerç carnal. Ho dic perquè, si algun dia aquesta jove s’hi dedica, hi hauran sigut determinants una sèrie de factors molt adversos que l’han envoltada des que va nàixer.

Contràriament, quan una dona elegeix lliurement la pràctica d’aquest ofici, se l’hauria d’escoltar abans d’anatemitzar inquisitorialment. D’acord que és una agressió moral i física, però quin treball no acaba esqueixant-te el cos i l’esperit? No vull embalar-me, cosa que seria molt senzilla ja que no tinc ningú que em replique. Així doncs, assenyalaré dos o tres punts que no s’han de perdre de vista quan es parla d’aquest tema i un altre dia, si ve al cas, m’hi tornaré a referir.

Després del tràfic de drogues i d’armes, l’esclavatge sexual és la plaga que mou més diners al món. En aparença, la magistratura i els cossos policials de tots els països pretesament democràtics lluiten per eradicar-la, però no ho aconsegueixen.
A nivell social hi ha uns ciutadans que estan a favor de l’exercici lliure de la prostitució i uns altres que se’n posicionen manifestament en contra. Repetisc que m’estic referint només a l’exercici lliure d’aquest ofici. Quan hi ha esclavatge, si no ets un monstre, t’hi has d’oposar amb ungles i ullals.

Entre el sector que n’està en contra, i sense ànim d’assentar càtedra, hi veig uns quants subgrups: en primer lloc els qui blasmen el fenomen, però, fariseus, en són consumidors empedreïts. Hi ha el grup que s’hi oposa per qüestions morals i religioses. I finalment cal assenyalar els qui condemnen la prostitució en nom dels drets humans i de la dignitat de la dona.

Dels primers no cal ni parlar-ne com no siga per desitjar-los que tanta hipocresia els faça impotents.

El grup que s’hi oposa per qüestions religioses és molt respectable, com ho és també la postura de tots els ateus que pensen el contrari.

Respecte al grup que n’exigeix la prohibició enarborant la bandera dels drets humans, cal aplaudir-los d’entrada. Si bé, com deia adés, haurien de seure amb les prostitutes que exerceixen voluntàriament l’ofici i parlar-ne. Potser s’endurien més d’una sorpresa.

Un incís abans de continuar: també hi ha homes que s’hi dediquen, però avui parlaré només de la prostitució femenina.
Vet ací algunes de les raons que esgrimeixen els prohibicionistes. Les escorts –eufemisme d’última generació- estan exposades a un munt de contagis: des de la nefasta sida fins al molest constipat passant per la rècua de venèries, l’hepatitis, el càncer de gola… És cert. I també estan exposades a les màfies del proxenetisme; el benèvol, protecció en canvi d’una quota mensual, i el criminal, que opera en diferents gradacions: segrestament, pallisses, marques infamants, compra-venda, violació múltiple i mort. La fatalitat suprema d’aquestes xiques és ensopegar amb algun clan de psicòpates addictes als diners.

Hi ha també els clients porcs, els tarats i els perillosos.

Un altre inconvenient és que la seua vida laboral òptima s’acaba prompte, ja que cada dia hi ha més dones que comencen als divuit anys.

Més contrarietats: han de dur una doble vida a causa del rebuig social i del cataclisme familiar que s’esdevindria si els pares, el marit o els fills s’assabentaren de la seua activitat laboral.

No es pot obviar tampoc la vida afectiva i sexual de les putes. O són molt fortes en aquests dos aspectes o em fa l’efecte que deuen tenir l’erotisme i els sentiments bastant malmesos.
Malgrat el catàleg de desgràcies, i més que no en cite perquè desconec aquest món per dins, dic i mantinc que hi deu haver un percentatge significatiu de meretrius que no canviarien el seu ofici per un altre. Una cosa seria guanyar una nòmina de mileurista en amunt i amb unes condicions laborals dignes; l’altra, la crua realitat actual: cinc euros l’hora per anar a collir taronges –de vegades a 100 Kms. de casa-, o set, si allò que t’engresca és netejar els vàters, la pols i el terra de la casa dels altres. Açò, ací. Ara anem-nos-en als països d’origen de moltes d’aquestes xiques: Brasil, Colòmbia, repúbliques exsoviètiques…

Mala peça al teler, tot plegat.

No és per molestar els esperits sensibles, però crec que la prostitució no s’acabarà mai. Per una qüestió genètica. Digueu-li masclisme si voleu. A nivell sexual, hi ha certs moments en la majoria de parelles en què la dona perd una part de l’interès sexual, no té tantes ganes de sexe com el seu home, sovintment amb més picor cerebral que no testicular. Parle de la maternitat i de la menopausa, però també de la repulsió al marit a causa de l’abandonament físic i afectiu d’aquest.

Per favor, no vull generalitzar ni doctorejar. Jo no sóc ningú. Vull dir, no sóc puta ni puter. Per això, no sé quina mosca m’ha picat per embrancar-me, dimarts i bon dia, a parlar d’aquests temes, sempre d’actualitat, però summament irreverents i per tant impropis de ser abordats per un home virtuós com jo. Procuraré esmenar-me.

Comparteix

Icona de pantalla completa