Diari La Veu del País Valencià
Actes de solidaritat amb Palestina pertot arreu
Aquesta setmana, malgrat la dificultat d’estar ja en agost i molta gent de vacances fora, s’han celebrat actes en solidaritat amb Palestina per tot l’Estat. Al PV en les capitals i en moltes ciutats, com per exemple Alzira, on diversos col•lectius i ciutadans de la comarca férem una concentració en la Plaça Major.

Perquè no es pot permanéixer passius davant un genocidi com el que està perpretant a Gaza l’exèrcit israelià, que ha assassinat ja a més de 1.890 persones, la gran majoria civils innocents i desarmats, entre ells 430 xiquets, provocant uns 10.000 ferits i destruint escoles, hospitals, infraestructures, etc., ja que no han respectat ni els edificis de l’ONU.

L’ús de la força per part d’Israel, que també ha patit 3 civils i 64 militars morts, el 4% del total de víctimes, ha sigut absolutament desproporcionada, amb bombardejos continus i noves armes mortíferes dirigides indiscriminadament contra tota la població. Allò no és una guerra, és un genocidi que recorda molt els provocats per l’exèrcit nazi en les zones ocupades d’Europa fa setanta anys o inclús abans, com el bombardeig de Gernika per la legió Còndor.

Amb massacres com aquesta, absolutament rebutjable i mereixedora de la condemna internacional, no sols que no es resoldrà el conflicte israelià-palestí sinò que damunt donarà més força als fanàtics d’ambdós bàndols: la ultradreta jueva i el Hamàs àrab; sens dubte que aquests dies l’odi haurà pujat molts punts en aquelles terres, potser tant com els negocis armamentístics… Sols el compliment dels acords internacionals, amb la creació d’un Estat palestí i el respecte mutu pot pacificar la regió.

La treva de 3 dies ha passat sense cap acord i les bèsties armades han tornat a disparar i llançar bombes, sempre amb la població civil, innocent i desarmada, al mig, la qual cosa provoca un degoteig continu i imperdonable de víctimes.
Per això a tot el món les persones decents i sensibles estem exigint l’alt el foc permanent i definitiu a Gaza, el juí internacional als responsables de les massacres, l’ajuda a les víctimes i, mentre no s’aconseguisca l’anterior, el boicot a tots els productes d’origen israelià (que comencen el codi de barres pel 729)!

Paral•lelament, per a auxiliar els milers de ferits, s’estan recollint medicines com antibiòtics, antihistamínics, antiinflamatoris, apòsits, gases, pomades per a les cremadures, etc., a l’Alcúdia, Sueca, València, …, per a enviar-los a Gaza per mig de l’Asociación Médica Hispano Palestina (AMHP).

Dit açò i vivint entre gent pacífica, en un poble relativament tranquil, em queda una sensació de perplexitat i incredulitat respecte al que està passant a l’altra vora de la Mediterrània. Em sembla mentida que en ple segle XXI encara hi haja gent, tribus, que estan a tirs i bombassos entre ells o amb els veïns, que són com ells. Cóm pot ser que els éssers humans, autosuposadament els éssers més intel•ligents del món mundial, no sapiguem encara resoldre pacíficament els nostres conflictes? Quan aprendrem?

www.homosapiens.es

Comparteix

Icona de pantalla completa