Juí a Cofrents!

Els càrrecs existents contra la central nuclear (CN) de Cofrents són nombrosos i summament greus:
 
1r. Ningú ens va demanar permís, ni tan sols opinió, als ciutadans de les comarques veïnes per a instal·lar la CN en aquell racó del Xúquer, a només uns 60 km de València i 70 d'Albacete. Va ser una altra imposició de la dictadura franquista que ens feren engolir, per força, en la molt manipulada transició.
 
2n. Des que va entrar en funcionament en 1984, l'any d'Orwell, la CN ens ha estat posant en perill a mig Espanya. Quan van ocórrer els accidents d'Harrisburg, Chernobyl, Vandellòs, Fukushima i d'altres, molts ciutadans miràrem amb fundat temor cap al núvol de vapor que emeten les seues gegantines xemeneies, un núvol amenaçador que sol ser visible des de la Ribera.
 
3r. A més de posar en perill la nostra salut, també posa en perill la base fonamental de la nostra economia, perquè en cas d'accident, qui compraria les nostres fruites i hortalisses radioactives? I qui vindria a estiuejar a les nostres platges contaminades?
 
4t. La CN va caducar ja en 2011 però els seus amics del govern li concediren una pròrroga de 10 anys més, novament sense tenir en compte per res l'opinió dels ciutadans. És açò realment una democràcia?
 
5é. Des de llavors segueix amenaçant-nos a tots, i més encara que abans perquè la fatiga dels materials del nucli la fan cada vegada més insegura i perillosa, sols des de 2.001 ha patit ja 102 incidents significatius i 25 parades no programades. A més, el seu sistema de contenció és del mateix tipus que el de Fukushima, un Mark III, la qual cosa no dóna massa confiances; amb l'agreujant que durant la construcció hi hagueren denúncies sobre soldadures defectuoses en el reactor.
 
6é. Hem de recordar que en els començaments d'aquest lucratiu però brut negoci, els venedors asseguraven que la probabilitat d'un accident màxim era d'1 en 1.000.000 d'anys, de manera que amb les 440 CN actuals tindríem 1 cada 2.300 anys, però en realitat ha hagut 1 màxim cada 15 anys de mitjana. Esperarem resignats a veure si ens toca aqueixa espècie de ruleta russa nuclear?
 
7é. Encara que la CN no patisca cap accident greu, durant el seu funcionament normal genera centenars de tones de residus radioactius cada any, que suposaran un risc important per als nostres fills, néts i d'altres descendents durant els segles que seran radioactius, perquè no existeix cap mètode per a desactivar la radioactivitat.
 
8é. I tot açò perquè Iberdrola i els seus insaciables directius, amb la CN ben amortitzada i amb grans beneficis, seguisquen lucrant-se guanyant més d'1.000.000 d'€ diaris nets.
 
9é. Uns beneficis tan enormes i escandalosos en plena crisi, amb 12 milions de pobres en el país, que els dóna tan gran poder a aquestes empreses que poden fins i tot “comprar” els dirigents polítics, endollant-los en càrrecs espuris amb sous milionaris quan cessen en l'administració pública. Així han sabotejat les energies renovables, penalitzant l'autoconsum i paralitzant el seu desenvolupament.
 
 
Sobren, doncs, raons per a jutjar a tots els responsables de l'existència d'aquest monstre de 1.110 megawatts que s'alça contra tots a Cofrents. I sense dubte resultarien condemnats en un món raonable i just, però desgraciadament no és aquest el nostre, perquè ací impera l'avarícia, la prepotència i l'estupidesa; de fet governen els més corruptes i són ells qui nomenen el fiscal general i la majoria del consell general del poder judicial, que hauria de vetlar per la independència dels jutges. On està doncs la imprescindible divisió de poders?

I com és possible que per a enriquir-se encara més l'1% dirigent de la població pose en greu risc el 99% restant? Fins i tot a les generacions futures, i també els mateixos descendents d'aqueix estúpid i avariciós 1%! És una cosa demencial, absurda, sobretot quan hi ha alternatives viables, barates i ecològiques: estalvi, eficiència, energia solar, etc. Quanta estultícia col·lectiva! I encara ens atrevim a dir-nos Homo sapiens...

Així doncs, en aquest món a l'inrevés, en comptes de jutjar els qui ens apunten amb aquella espècie de bomba atòmica de Cofrents, ara jutjaran els 17 voluntaris de Greenpeace pel “delicte” d'haver protestat pacíficament contra la pròrroga de 10 anys més per a la CN, 17 ciutadans honrats i compromesos amb el seu poble, amb la seua terra i amb el seu temps, 17 valents que s'atreviren a denunciar el mal que ve de Cofrents...

Per tot això i perquè la millor medicina és la prevenció, cal exigir:

Llibertat sense càrrecs per als 17 companys i tancament de la central nuclear de Cofrents!
 

 

Comentaris

Pedro La Ribera
3.
UnEntreTants, et recomane que piques en els links (en roig) a l'article i obtindràs ampliacions del que ací afirme.

També pots vore una ampla explicació de Greenpeace sobre la necessitat de finiquitar les centrals nuclears quan més prompte millor a:

http://www.greenpeace.org/espana/es/Trabajamos-en/Fin-de-la-era-nuclear/

Sols cal tindre un poc de memòria i un pessic de sentit comú per a comprendre que les centrals nuclears són massa problemàtiques i tenen alternatives ja, la prova és que Alemanya fins i tot governada pels conservadors va a tancar totes les seves centrals nuclears, l'última en 2022, i ara mateixa té ja moltes més instal·lacions d'energia solar que Espanya:

http://www.rtve.es/noticias/20110530/alemania-cerrara-centrales-nucleares-principios-2022/435556.shtml
  • 0
  • 0
UnEntreTants
2.
Estic d'acord amb tú quan dius que els activistes son "ciutadans honrats i compromesos amb el seu poble, amb la seua terra i amb el seu temps". Si la central de Cofrents ha sobrepassat la data límit, o és insegura, que la tanquen. Com a soci de GreenPeace des de fa vora 30 anys, recolze els activistes i l'organisació. Encara que això no vol dir que compartisca absolutament totes les seues idees.

Aclarit aquest punt, parlem si et pareix de l'energia nuclear en abstracte:
James Lovelock és un conegut científic independent britànic autor de la 'Hipòtesis Gaia', que sosté que la Terra es comporta com un ésser viu, que tan bona acollida va tindre en el món de l'ecologisme. Ell és un clar defensor de l'energia nuclear, i heus ací alguna de les afirmacions que fa al respecte, en una entrevista concendida enguany al Guardian, arran de la publicació del seu darrer llibre.
http://www.theguardian.com/environment/2014/mar/30/james-lovelock-robots-taking-over-world


1. Els residus nuclear no son cap problema. Diu que recentment ha estat en un abocador de residus de França ( La Hague), en ús des de fa 25 anys, i el seu medidor de radiació no va donar cap senyal especial.

2. A l'accident nuclear de Fukushima no va haver cap mort ni cap ferit. No ha hagut cap dany al medi ambient, ja que el nivell de radiació és massa baix per a fer-ho.

3. És absurd rebutjar l'energia nuclear. L'ecologisme ha esdevingut una religió, i les religions no es preocupen massa pel fets. La gent se sent culpable degut al llançament de les bombes atòmiques....

4. És una pena perque en Gran Bretanya podrien dispondre d'energia barata.


També, en altres ocasions ha dit que és l'unica alternativa viable als combustibles fòsils ( que passa quan no fa sol o no bufa l'aire?), que provoquen l'autèntic problema a combatre: el calfament global.

Salutacions cordials

  • 0
  • 0
La Ribera en Bici La Ribera
1.

Divndres 5-D: MASSA CRÍTICA A VALÈNCIA EN SOLIDARITAT AMB ELS 17 ECOLOGISTES!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat