1 d'abril: Massa Crítica de bicis a la Ribera


Qualsevol estratègia que busque millorar les nostres ciutats passa obligatòriament per reduir el trànsit motoritzat i afavorir la mobilitat a peu i en bici. Tots els polítics ho haurien d'entendre, assumir i posar en pràctica. 

I és molt el que es pot fer perquè, segons l'IDAE (depenent del reaccionari Ministeri d'Indústria i Energia), ací, el 10% dels desplaçaments en automòbils per les ciutats són per a anar a menys de 500 metres i el 50% per a anar a menys de 3 km, distàncies que molt bé es poden fer a peu o en bici, la qual cosa milloraria molt la qualitat de vida en les ciutats i, fins i tot, la dels conductors.

El mateix es pot dir sobre la necessitat d'implantar mesures que tallen l’escalfament global, enguany disparat i amenaçant-nos amb un duríssim estiu. Bé, per a aturar l’escalfament climàtic és imprescindible reduir l'ús dels automòbils i fomentar la bici i el peu. Urgent, ja. 

Per això es fa la Massa Crítica ciclista en moltes ciutats del món, una celebració mensual per a reivindicar aquest vehicle, el més respectuós amb les persones i l'entorn. I, ací, la fem a Alzira l'últim divendres de cada mes, excepte aquest que, amb les festes, hem hagut de passar-la a l'1 d'abril. 
 

Els lemes més comuns són "No contamina ni gasta gasolina", "Recicla l'auto i mou-te en bici", "Gasolina assassina" o "Sense cotxes, sense fum". A més de ciclistes poden haver-hi patinadors. La finalitat és reivindicar una major presència i protecció de les bicicletes en les ciutats per a reduir els problemes que ocasionen els vehicles motoritzats: soroll, embussos, inseguretat, contaminació atmosfèrica i acústica, dependència petrolera, complicitat amb guerres llunyanes i atemptats propers (darrere dels quals estan els petrodòlars...), etc.

Nosaltres, a la Ribera, reivindiquem, a més, les connexions segures per a bicis i vianants amb els polígons i pobles dels voltants, carrers per a bicis i vianants, ciutats 30, les Vies Verdes Ribera-Safor, la vora del Xúquer i la Pobla-Manuel-Xàtiva, més arbres i menys automòbils, etc.
 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat