Diari La Veu del País Valencià
Mocions als Ajuntaments per al tancament de la central nuclear de Cofrents
La nuclear de Cofrents va caducar el 2011 però el corrupte ministre Soria (el mateix de l’impost al sol i dels papers de Panamà) li donà un permís extra de 10 anys més, un regalet d’uns 10.000 milions d’€ per als amos d’Iberdrola i, no contents amb això, ara volen construir un magatzem de residus radioactius en la mateixa central que els permetrà allargar el seu funcionament altres 10 anys o més. De manera que, si els valencians no ens movem perquè la tanquen definitivament el 2021 i la substituisquen per eficiència i energia solar que ja és més barata i molt més neta, correm el risc que regalen un altre permís a Iberdrola i la tinga en marxa fins a no se sap quan, amb el risc cada dia major d’un accident nuclear i els residus radioactius que seguirà produint.

Per tot això, els grups que composem la Plataforma Tanquem Cofrents: Ecologistes en Acció, Greenpeace, Acció Ecologista Agró-Marfull, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Plataforma A Contrapèl, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, etc., hem encetat una campanya per a reclamar el tancament definitiu de la nuclear el 2021. Entre altres coses, hem redactat una moció que estem presentant als ajuntaments valencians (text adjunt) i que ja s’ha aprovat a L’Alcúdia, Alberic i Cullera. Ara l’hem dut nosaltres a Alzira, Carcaixent, Algemesí, Carlet i La Barraca, on esperem que també s’aprove aviat.

Paral·lelament, s’ha presentat una proposta no de llei al Parlament Valencià que demana també el tancament de la nuclear, per perillosa i contaminant, i la substitució de l’energia que produeix per eficiència i renovables, especialment la solar, que és l’única font d’energia primària que ens sobra al PV.

Podeu consultar la moció ací i adjunta a aquesta notícia en format PDF.

Comparteix

Icona de pantalla completa