Nika (Mònica) té un nou i interessant blog sobre alimentació vegana: http://monicalopezdolz.wixsite.com/veganik

Sempre és un plaer conèixer gent que té interès per millorar la nostra vida. Perquè la seua idea és molt seductora, potser per a totes les persones. Vol implicar alhora salut, esport i plaer. I tot això amb una espurna d’il·lusió i tenint en compte un detall molt important: millorar Sí és possible. “Yes, we can”.

El cas de Nika és molt apetible. Ella va començar com hem començat molts i moltes, veient una llum molt llunyana a la qual ens acostem a poc a poc. Al principi era omnívora. Després es va fer vegetariana. Un amic la va convèncer a fer-se vegana. I ara, el seu cos li demana una passa més enllà. Ser crudivegana. Està al camí, acomplint, segons em va dir fa ben poc, la màxima d’un senyor d’altra galàxia, un galàctic: Pareto. Vilfredo Pareto. És al 80 per cent crudivegana i a un 20 per cent vegana. És sens dubte una bona posició.

Diumenge passat vaig tindre, una altra volta, dinar familiar a casa de la meua sogra. La meua benvolguda sogra, la del kalàixnikov.

Un dels meus cunyats estava un poc amoïnat (només un poc=poca cosa). Resulta que li havien tret colesterol alt. També poca cosa. 250 mg./dl no és una xifra molt alta. La teoria estàndard diu que a partir dels 200 mg./dl ja es considera alt. La ciència diu que a partir dels 140 mg./dl [1]. Curiós.

El meu cunyat va dir que algú li havia dit que el consum de civada l’ajudaria a baixar el colesterol. La meua sogra, la del kalàixnikov, ho va confirmar. La civada ajuda a baixar el colesterol. Jo no vaig dir res.

És curiosa la forma d’actuar de les persones. Sí, molt curiosa.

La introducció de gairebé tots els productes vegetals no processats ajuden a baixar el colesterol d’una persona, perquè el colesterol té a veure amb el greix saturat. Per tant, el consum de civada pot ajudar a baixar el nivell de colesterol. Sempre i quan substituïsca un element animal, és clar.

El meu cunyat, abans del dinar, va fer mostra del meravellós esmorzar que s’havien cascat feia unes poques hores, amb embotit i pernill del bo. Segons l’OMS, embotit i pernill carcinogen. N’havien pres a doll. Un gran banquet.

Sincerament, crec que aquest no és el camí.

El proper dimecres dia 16 de novembre, Nika i un servidor estarem a la vostra disposició a una il·lusionant conferència anomenada: “Claus per a gaudir d’una vida vegetariana”. Perquè hem de gaudir amb el que mengem. Serà a València, a la Universitat Politècnica de València. Aquí són tots els detalls de la xerrada: http://pupa.upv.es/2016/10/17/charla-vegetarianismo-en-la-u-p-v/

I, de passada, podreu comprovar com senta d’allò més bé ser vegana. Nika és una noia estupenda, amable i esportiva d’una figura envejable. No tot haurà estat el gresol de sa mare; dic jo que també haurà posat de la seua part la seua alimentació. I a més a més, Nika és una artista fenomenal (una ecoartista), d’un futur ple d’èxits. Serà una bona notícia poder conèixer-la ja.

Us esperem.


[1] Al llibre “The China Study”, i segons el Dr. Campbell així es diu.

Membre d’Iniciativa Animalista. @IA_animalista

Comparteix

Icona de pantalla completa