Diari La Veu del País Valencià
Sainet: 3 anys i el sac en terra
9 DE FEBRER 2013, DISSABTE 9 MATÍ / INTERIOR DIA

Un individu amb una reputació -mala- com cantaven Georges Brassens i Paco Ibañez, de nom Lluís Gallent, rep un mail de manera intempestiva pel qual li comuniquen en llengua aliena que: “Sirva la presente para notificarle que ha resultado afectado/a por el Procedimiento de Despido Colectivo de la empresa TELEVISIÓN AUTONÓMICA VALENCIANA, S.A., por lo que se le cita a las 17:15 horas del día 13 de febrero de 2013 en el Centro de Formación en Burjassot, al objeto de comunicarle por escrito la causa de la extinción laboral”.

FLASH BACK

El personatge rememora mentalment que 14 dies abans va ser colpit per altre esdeveniment dolorós, la mort de son pare. Medita si encara rebrà un altre colp, perquè on n’hi ha dos n’hi ha tres.

INTERIOR DIA / 9:30 MATÍ

Desdejuni solitari en la cuina. Vint-i-cinc anys d’aprenentatge i experiència en TV i mitjans de comunicació fets en orris, dissolts en un cafè, una torrada i un alvocat. (Ja havíem dit allò de la seua mala reputació, en esmorzars també).

EXTERIOR DIA / 12 MATÍ

Ix al carrer. Observa la gent, veu tristor i pensa si s’estarà reflectint en els seus ulls. Estem en plena època de crisi. El seu drama és un més. Li vénen a la memòria els seus companys en la mateixa situació i els milions de ciutadans que s’acumulen en les cues de l’atur, víctimes d’unes polítiques criminals perpetrades per una banda organitzada per a delinquir.

DISSABTE 12 NIT / INTERIOR

L’individu se’n va de festa per a “celebrar-ho”, però no recorda amb qui.

EL·LIPSE

(Durant tres anys es dedica al pelegrinatge, rodar pel món, a tenir cura de la salut, a intentar fer riure i als pecats. Així, a la babalà.

9 FEBRER 2016 / INTERIOR DIA

El personatge de mala reputació rep una altra notícia, el nomenament del Director General, un paio de nom Alejandro Reig, va ser il·legal segons dictamina el TSJ per incomplir la legislació vigent. Ingenu com és, cavil·la: “Si el nomenament va ser il·legal, el seu comiat i el dels seus companys també seria il·legal”. Error, equivocació, imprecissió, defecte de forma i fons.

10 FEBRER / EXTERIOR DIA

El figura i/o subjecte es torna carabassa i és ingressat d’urgència en el Centre de Reinvenció Laboral, Professional i Personal (CCRLPP). No n’exirà mai més.

Comparteix

Icona de pantalla completa