Diari La Veu del País Valencià
El “señorito” Félix de Azúa, poeta pescater
“Jo sóc més de llobarro que de sardina”, l’últim al·legat de l’escriptor barceloní

L’escriptor, acadèmic de la llengua i fundador de Ciudadanos, Félix de Azúa, ha mostrat devoció pel peix i les pescateres. Com que és un ‘señorito’ barceloní ell prefereix els peixos amb pedigrí i estudis com el llobarro o el lluç més propi de la seua condició aristocràtica que no pas la sardina o l’aladroc, vulgars peixos analfabets, que tant li agraden a la poc preparada alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’autor de “Historia de un idiota contada por él mismo”, plenament autobiogràfica, és també un audaç i valent intel·lectual que ha pres una arriscada i temerària decisió, exiliar-se a Madrid, com a conseqüència, diu, que “l’educació a Catalunya és en mans de talibans, que ensenyen l’odi a Espanya i a tot allò que és espanyol”, ha declarat a les portes de la Real Academia de la Lengua Española on ocupa el seient de la lletra H.

Mentre deia açò, un grup de pescaters i pescateres del mercat de Moratalaz li han recomanat que faça honor a la seua lletra -H- i es quede mut com ella. Sort que estava acompanyat d’altres valents intel·lectuals espanyols reconvertits com Albert Boadella, Fernando Savater i Jon Juaristi que han espantat els pescaters -i pescateres- al crit de “Merluzos, que sois uns merluzos, iros a freir espárragos”, la qual cosa vindria a confirmar empirícament la tesi d‘Ignacio Sánchez Cuenca en la seua obra “La desfachatez intelectual”, dirigida a aquestos personatges amb més barra que vergonya.

Comparteix

Icona de pantalla completa