Segons el científic Stephen Hawking els forats negres poden ser la porta a un univers alternatiu. Si això finalment es confirma podria explicar el forat, negre molt negre, de RTVV que hauria esdevingut un univers alternatiu imaginari, el qual amaga un forat, ni més ni menys, que de 1.200 milions d’euros provocats per la nefasta gestió, sinó delictiva, dels directius de l’antic ens i el Partit Popular que els va emparar. Però aquell forat negre sembla que també ha deixat una foscor sospitosa en el nou govern botànic, atès que a hores d’ara encara no s’ha personat com a acusació particular. Per què?, si ho ha fet amb els escàndols econòmics de la Gürtel, Emarsa, Valmor Sport (Fórmula 1) o la visita del Papa? La Intervenció de la Generalitat s’ha col·locat de perfil en el procediment que instrueix un jutjat de Paterna pel forat de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) arran d’una denúncia que va presentar el grup parlamentari Compromís quan estava a l’oposició. ¿Això no mereixeria una defensa tècnica seguint l’argument de la vicepresidenta Mónica Oltra per a justificar la defensa per part de l’Advocacia de la Generalitat de l’ERO de RTVV, el qual va qualificar com un colp d’estat?

Les xifres del cost de programes realitzats per productores alienes al País Valencià són tan escandaloses, les quals servien a més a més per al finançament il·legal del PP i que sí varen ser denunciades per alguns treballadors i el Comitè d’Empresa, convenientment silenciades per quasi tots els mitjans de comunicació. Eixos mateixos que acusen els treballadors de no ser uns herois.

El forat negre de les produccions

Aquestes són les produccions i productores que n’obtingueren un sucós benefici a costa dels valencians:
Tómbola, 32,87 M€, (Producciones 52), amb seu a Sevilla. Amb aquell programa tinguérem el dubtós honor d’iniciar el telefem. La genial idea la va parir el director de TVV, Jesús Sánchez Carrascosa, marit de l’exdirectora de Las Provincias Maria Consuelo Reyna. Revelador, veritat?

El Mundo TV, dirigit aleshores per Pedro J. Ramírez i a qui l’expresident Alberto Fabra va comunicar en primícia el tancament de RTVV, va produir programes com La Naranja Metálica, Investigación TV o PVP amb un cost de 14,80 milions d’euros.

El Faro de Alejandría, un programa cultural amb escriptors bàsicament madrilenys dirigit i presentat per Fernando Sánchez Dragó, 8,98 milions d’euros.

Sánchez Dragó. Foto: youtube
Noche Sensacional i Entre amigos, programes d’entreteniment amb estètica, a tot estirar, dels anys 70 produïts per José Luis Moreno, ventríloc de ninotets com Macario i Rockfeller, 8,65 i 4,57 milions d’euros respectivament.

En casa de Bárbara, programa de cuina presentat per Bárbara Rey, premiada pels favors sexuals que li proporcionava al rei emèrit, fet que se sabia fa quinze anys i que ara vol presentar com una gran notícia el presumpte periodista madrileny Eduardo Inda, 4,74 milions d’euros. Es podria dir que tots els dies menjàvem paella de llamàntol i caviar iranià, delicatessen gastronòmic i televisiu.

Panorama de actualidad presentat per Julián Lago, un altre periodista de Madrid, autor de la frase «No me conteste ahora, hágalo después de la publicidad». En la casa era conegut com Julian Lake pel seu cosmopolitisme madrileny, 1,60 milions d’euros.

En Exclusiva, programa d’entrevistes emès de matinada i presentat pel periodista d’ultradreta d’Intereconomia Carlos Dávila. Lamente no tenir la xifra exacta del cost, però sí que puc dir que en els millors dies fregava el 0% d’audiència.

No cal dir que tots aquests programes s’emetien en castellà, amb el parany estadístic que quan el presentador deia bona nit o bon dia ja es considerava que eren en valencià. A la corrupció econòmica calia afegir la perversió lingüística.

Carlos Dávila. Foto: youtube
-Visita del Papa en 2006 pel V Encontre de les Famílies, 11 milions d’euros. El contracte de les pantalles que seguien el recorregut de Sa Santedat Benet XVI, malgrat no tenir experiència ni solvència, va ser concedit a dit a Teconsa, una empresa constructora de Castella i Lleó.

Per a acabar i no ser més exhaustius, els drets d’emissió dels equips de futbol:
València CF, (període 2003-2009), 203,9 milions d’euros.
Vila-real (2003-2012), 152,6 milions d’euros
Llevant UE (2006-2009), 27,5 milions d’euros
Audiovisual Sport, 41,6 milions d’euros.

I l’estrambot final, les mascotes dels tres equips de futbol costaren la insignificant quantitat de 8 milions
Pel moment es desconeix qui va ser el perpetrador de les mascotes. Se sospita que s’hi trobaria en parador desconegut per raons òbvies.

Algunes Preguntes Més (APM)

Tornem al principi repreguntant: Per què la Intervenció de la Generalitat no s’ha presentat com a acusació en el procediment pel qual està imputat l’exdirector de RTVV José López Jaraba? ¿Per què aquest organisme no va assumir l’encàrrec per considerar que no era competent quan el jutjat va rebre la resposta en octubre de 2016 mentre la Generalitat negociava amb els partits que integren el govern del Botànic, PSOE, Compromís i Podem, la reobertura de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV? Considera que, tal volta, només tal volta, no hi ha matèria delictiva suficient? 1.200 milions d’euros és peccata minuta? Si la denúncia inicial inclou actuacions des de l’any 2010 per a evitar que alguns delictes societaris hagueren pogut prescriure… per què encara no s’ha fet res? I, finalment, la pregunta que no voldria fer-me:
Hi ha alguna cosa que es vol ocultar en el forat negre que pronostica Stephen Hawking? La resposta també ens la dóna el físic anglès: «Si tens la sensació que estàs en un forat negre, no et rendisques. Hi ha una eixida».

Comparteix

Icona de pantalla completa