Diari La Veu del País Valencià
RTVV. Abans de començar ja anem a blanc i negre
Sí, estimats lectors. Així és com veig jo el que emet canal 9 i el seu futur immediat. Perquè el que posa a la pantalla és així i està molt bé. Però no pot posar-se en marxa el canalet si no es constitueix el Consell Rector.

El proppassat mes de juliol es va constituir la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. En constituir-la, es féu una assignació de 25 milions d’euros per a la dita Corporació que estaven destinats al capítol dos del pressupost de Presidència per al nou ens. Però la recepció de l’esmentada xifra l’ha de fer el Consell Rector que, tot i estar quasi constituït al juliol, ara mateix està en bajoqueta.

Sembla que la figura del president del Consell Rector, després de moltes hores de negociacions i d’haver acceptat la persona idònia, fou motiu de conflicte i no es va poder deixar tancada la constitució de l’ens.

El partit de la dreta de les dretes sembla que està jugant a l’estratègia d’ajornar, tot el que pot, l’obertura de la nova RTVV. Aprofita qualsevol oportunitat per a desviar el diàleg i l’entesa: que les converses duren sine die.

Ells que la van tancar és evident que faran tot el possible perquè continue així. Si, a més, tenim present que ja no manen ells, que són altres forces les que els valencians han triat perquè guien el País, encara tindran menys interés. Fan tot el possible per entrebancar el procés.

Saben que si el diners referits no van a parar on han d’anar fins al mes de novembre, es perdran i no sabem quan el Consell podrà fer una dotació d’aquesta magnitud.

O siga que si açò esdevé tal com ho estem dibuixant, oblidem-nos de C 9 per enguany i l’any que be a veure d’on, el Consell, trau aquests milions que ara estan esperant la formació, definitiva, del Consell Rector per agafar els diners i començar a emetre.

Ens trobem davant una tessitura extrema. Tots els representants que estan fent les negociacions han de trobar, ja, la manera, inajornable, de donar una solució per tal que quede constituït el Consell Rector. Que prenguen els 25 milions i que comence JA! a emetre Canal 9.

Com més prompte millor. No cal esperar cap data significativa ni efemèride. Ja serà prou efemèride que algú guaite el nas pel “caixonet” que tots tenim a casa i diga “Valencians i valencianes, bon dia!”
El dia que això esdevinga, tindrem motius per celebrar-ho.

pepferrerlletres.blogspot.com

Comparteix

Icona de pantalla completa