Diari La Veu del País Valencià
La PxL felicita el regidor de Cambiemos Orihuela
La Plataforma per la Llengua felicita el regidor de Cambiemos Orihuela per defensar els drets del valencià

L’ONG del català diu que el discurs de Bernabé és un exemple d’unitat entre valencians, enfront dels intents de divisió del PP

La Plataforma per la Llengua ha felicitat el regidor de l’Ajuntament d’Oriola, Karlos Bernabé, per la defensa dels drets del valencià i per desmuntar el fals discurs de la imposició del valencià que promou el Partit Popular.

El portaveu de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, ha valorat positivament el discurs del regidor de Cambiemos Orihuela, Karlos Bernabé, a favor dels drets dels valencianoparlants, a favor del dret a usar i a ser atés en valencià sempre en qualsevol institució pública. El portaveu de la Plataforma ha declarat que “el regidor d’Oriola ha defensat el valencià com un dret i com un bé col·lectiu, que és un patrimoni de tot el poble valencià i que uneix els deu milions de la comunitat de llengua catalana”.

A més, el portaveu de l’ONG del català ha denunciat l’actitud de foment de la divisió entre valencians que intenta, irresponsablement, el Partit Popular, seguint l’actuació que promou a Catalunya. Manuel Carceller considera que “és important desmuntar el fals discurs del Partit Popular sobre la imposició del valencià, un discurs que intenta enfrontar la comarca de la Vega Baixa, del Baix Segura, amb la resta del País Valencià”.

L’ONG del català ha destacat els valors del discurs del regidor Bernabé, que ha recordat que a Oriola es parlava català a l’Edat Mitjana. Segons ha explicat Manuel Carceller, “s’ha defensat la solidaritat amb el conjunt dels valencianoparlants. La diversitat uneix i no separa, i cal protegir els drets de la llengua pròpia al seu territori”.


plataforma-llengua.cat

Comparteix

Icona de pantalla completa