Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma per la Llengua col·labora amb el Fes Oh! Curt
La Plataforma per la Llengua col·labora en la primera edició del festival Fes Oh! Curt!, Festival de Curtmetratges de Nules (Plana Baixa), patrocinant el millor curtmetratge per vot del públic i amb la participació de la periodista Amàlia Garrigós, com a membre del jurat.

El Teatre Alcàzar de Nules acollirà aquest divendres 23 i dissabte 24 de setembre, a partir de les 20 h, la primera edició del Festival de Curtmetratges en valencià Fes Oh! Curt!, organitzat per l’associació cultural La Corretjola, amb el patrocini de l’Ajuntament de Nules i la col·laboració de la Plataforma. Durant aquests dos dies, podreu veure les projeccions dels curtmetratges que opten a guanyar un dels 5 premis (al millor curt, al millor rodat a Nules, al millor film per a menors de 18 anys, al millor rodat a les comarques de Castelló i el premi del públic). L’entrada serà gratuïta.

Malgrat que s’han presentat 31 propostes, només les 13 que compleixen tots els requisits de les bases presentades per l’organització podran entrar a concurs. Una de les premisses per participar-hi era que la llengua dels curtmetratges fos el valencià per contribuir així al foment de l’ús de la llengua. Els tretze curtmetratges que són finalistes del festival Fes Oh! Curt, i que seran projectats al Teatre Alcázar de Nules, són els següents: Bon dia?, Landscape, Ectoflashma, L’encenedor quàntic, El conte de mai més, A l’ombra de la muntanya, Nules: la meua senda, Què has dit de ma mare?, La sang, 14 anys i un dia, 3 steps, Caçador i Blanca i la cova dels somnis.

La Plataforma per la Llengua ha col·laborat amb aquest festival compromès amb el cinema en valencià i amb la promoció de la llengua al País Valencià. La periodista Amàlia Garrigós hi ha participat com a membre del jurat del Fes Oh Curt, a proposta de la Plataforma per la Llengua del País Valencià i serà qui lliurarà el premi del públic, que està patrocinat per l’ONG del català. Durant les projeccions els espectadors seran obsequiats amb material de promoció del cinema en valencià, elaborat per la Plataforma per la Llengua.

Comparteix

Icona de pantalla completa