Diari La Veu del País Valencià
Més periodisme amb Veu pròpia

Iniciem una nova etapa en la vida del projecte comunicatiu LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ, que edita el diari digital des de l’1-1-2013 i que, a partir de hui, en plena primavera valenciana del 2017, és ja Diari La Veu, en la línia de la resta de digitals del grup, com el temàtic de pilota valenciana i d’altres en preparació com Aulaveu (divulgació del coneixement) i Culturaveu (revista cultural). Cibermitjans elaborats íntegrament en la llengua dels valencians, per professionals valencians i editats des de la nostra terra per la cooperativa de treball associat Edicions La Veu del País Valencià, S.Coop.V.

Les quatre claus del canvi són:

Canvi periodístic i de l’equip. Nou director, nou subdirector, nous redactors –que se sumen als treballadors que continuen–, nova redacció a València ciutat, nou sistema de treball i nous columnistes i col·laboradors que anirem sumant al llarg de les pròximes setmanes.

– Canvi de logotip, d’imatge i de disseny. Transformem, amb la creativitat dels professionals i amics de Dilema.cat el logotip del grup, del Diari La Veu i, en el futur, de totes les capçaleres, en clau de grup. Renovem al cent per cent el disseny del web. Canvi total del disseny del web pel nostre proveïdor web, Tirabol.

– Canvi de la distribució dels continguts. Per al lector serà fàcil entrar al mapa web i trobar, en quatre grans contenidors, els continguts: informació, opinió, territori i imatges (a més de la informació corporativa del diari). Ara, la informació està distribuïda en cinc grans seccions temàtiques: política, economia, cultura, societat i Pilotaveu.

– Canvi tecnològic. Incorporem tecnologia responsive per a adaptar el web a tota classe de dispositius d’accés, especialment des dels mòbils. Fa molts mesos que treballen des del nostre departament tècnic amb el proveïdor web Tirabol.cat per a oferir un web de primer nivell, que siga competitiu amb la tecnologia que usen la majoria dels diaris digitals.

Apostem per impulsar i fer més periodisme amb veu pròpia des del valencianisme mediàtic (llengua pròpia, amb una visió de tot el País Valencià per a la seua vertebració i pel canvi social) per a competir en l’espai comunicatiu valencià amb continguts propis i de qualitat.

Canviem per a millorar, per a incrementar la transcendència i també l’audiència i per a continuar treballant amb la missió de crear un grup empresarial valencià de la comunicació que ajude a transformar el sistema mediàtic. Perquè, parafrasejant Joan Fuster, “el periodisme o el fas –en clau valenciana i de país- o te’l fan –en castellà, per províncies i en clau regionalista-“.

Acabe fent un agraïment públic als qui heu fet possible aquest somni des del primer dia i hi continueu amb aquest nou impuls: lectors, agermanats, seguidors de xarxes, amics, columnistes, opinadors, finançadors, clients, proveïdors, socis i l’equip de professionals.

Tots som VEU. Salutacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa