Diari La Veu del País Valencià
XII Dia de la Bici a l’Institut

Amb l’arribada de la primavera i de les oronetes, a l’Institut de Tulell hem celebrat aquesta setmana el Dia de la Bici, una efemèride tradicional per a nosaltres perquè és el dotzé any que la celebrem. Dotze anys ja intentant educar en el transport sostenible… Com passa el temps!

L’activitat, senzilla i que a penes ha interromput les classes lectives del centre, ha consistit en un bon passeig sense presses pels carrers més concorreguts d’Alzira entre les 9:30h i les 11 hores del matí, amb revisió prèvia de les bicis i esmorzar posterior, amb sucs i aigua cortesia de l’Institut. Han participat uns 60 alumnes de 2n d’ESO i 4 professors, tots ells voluntaris, amb la col·laboració de 2 municipals per a garantir la seguretat de la marxa col·lectiva.

Els objectius eren múltiples: fer exercici saludable, gaudir del passeig, aprendre a circular en bici sense presses, fomentar l’ús d’aquest vehicle, el més respectuós amb les persones i el medi ambient, molt apropiat per a les ciutats mediterrànies, quasi planes i de clima suau, etc. Perquè un dels principals problemes que patim ací és l’abús dels cotxes i les motos (segons l’IDAE, el 10% dels desplaçaments en automòbil són per anar a menys de 500 metres i el 50% per anar a menys de 3 Km), que generen molts accidents, moltíssima contaminació i destrueixen el territori amb tantes carreteres, autovies i autopistes.

Així doncs, invitem tothom a agafar més la bici, anar a peu o en transport col·lectiu i utilitzar menys el cotxe o la moto, per a millorar tant la seguretat com la qualitat de la ciutat i l’aire que respirem, a més de lluitar contra l’escalfament del clima i la destrucció ambiental.

Comparteix

Icona de pantalla completa