Un enigma metafísic

Una parèmia oriental diu que la saviesa comença per dir les coses pel seu nom.

Ajustant-me a aquesta màxima, formule l’endevinalla següent:

Si el finançament que rebem de l’Estat és un tractament miserable; si som postergats a l’hora d’assignar infraestructures al País Valencià; si rebutgen potenciar la imprescindible xarxa del transport urbà; si no preveuen el soterrament de les vies ferroviàries; si destinen vora cinquanta milions d’euros al Museu del Prado mentre que al de Belles Arts de València el “doten” amb sis-cents mil euros; si protegeixen Doñana com un tresor ecològic, mentre que no dediquen ni un euro a la zona humida més important de la península com és l’Albufera; si van jugant amb els valencians amb el Corredor Mediterrani; si, en la seua psique real, manifesten fàstic per la nostra cultura i llengua; si tot el que denuncie, a més, és cert, algú em pot explicar quin negoci fem subjugats a la Gran Castella, si l’única cosa que rebem els valencians és una extracció econòmica, una invasió cultural i una presència massiva que ocupa les nostres platges?

Comentaris

Joan-Carles Jover Almàssera
1.
Amic Vicent, de tot cor em ix dir: Anem-nos!!!
Però ficant els peus en terra, amb el cor calent i el cap fred, posant la mirada sobre l'horitzó, tinc una altra resposta.
Els valencians i les valencianes, majoritàriament, no tenim el tret d'anar-se'n. En tot cas, en moments puntuals de la història, en què vèiem perillar la nostra pròpia vida, eixíem fugint; o aquells altres moments en què sortíem a l'ajut algú dels germans que tenim al món. Per regla general, som d'ací i ací volem que ens soterren. Demanar, doncs, anar-nos-en no rebrà el beneplàcit que caldria.
És per aquest raonament pel que, formalment, inicie la campanya per demanar: Que se'n vagen ells !!!!
  • 7
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat