Sóc de pensar que cal respectar totes les opinions però no hem d’oblidar que les retallades en educació han castigat més la pública que la concertada.

Fet i fet, el descens d’alumnes va provocar una reducció de línies de l’escola pública en benefici de la concertada durant els darrers anys. A més a més, des del 2010 el pressupost destinat als centres públics s’ha reduït en prop d’un 20% mentre que l’aportació als concertats ha patit una tisorada molt menor, de només el 5%. Els sindicats posen com a exemple les polítiques que es poden posar a terme per afirmar que, si hi ha voluntat, es poden retallar els concerts en benefici de l’escola pública. A València, concretament, s’han fet veritables barbaritats: s’ha cedit sòl públic gratuïtament a centres religiosos, s’ha concertat més del 50% de l’ensenyament, s’han transferit recursos i diners públics cap a l’educació privada, la pública està suportant solidàriament i practica la gran majoria de l’alumnat immigrant i nouvingut, ha provocat atur entre el professorat interí necessari per al bon funcionament de l’escola pública, afavorint els sous del professorat de centres privats, ha malbaratat la borsa pública d’ensenyament, etc.

Per tot açò i per una educació pública incloent, lliurepensadora i de qualitat, altrament, defensem també l’escola privada, elitista, excloent i religiosa, però que se la paguen ells. També tenen dret a pagar-se-la. Que no t’enganyen manifestacions que van en contra del bé i de l’interés comú.

Comparteix

Icona de pantalla completa