16M: nosaltres lluitarem per tu

15 maig 2018 01:00h

Dimecres, 16 de maig, nosaltres lluitarem per tu, lluitarem amb tu que tens por de tornar a casa de nit perquè els llops ronden les nits i t’han robat una part de la felicitat. Acudirem vestides per a lluitar a la concentració convocada per #alertafeminista, a les 19.00h davant l’Ajuntament de València, perquè és temps de lluita. De dir les coses com són, d’assenyalar en veu alta i acompanyades d’altres dones i hòmens amics de les dones, on no es cumplixen les lleis, on se’ns tracta com a ciutadanes de segona o de tercera, on segueixen ignorant els nostres noms, les nostres obres, el nostre treball, el nostre esforç i on pensen que si ens aboquen promeses a destemps callarem.

Si tenim un Pacte Estatal contra la Violència de Gènere, si es promet que hi haurà 200 milions per començar a aplicar-lo i en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2018 no n’apareix ni un, algú ens ha enganyat. I no, no callarem. Com no han callat les magistrades, les cineastes, les artistes. Com no van callar les sufragistes, les abolicionistes, les dones republicanes, les mares de la Plaza de Mayo, les dones musulmanes que es lleven el vel, les Kellys, les teòlogues feministes i les monges del Vaticà que han denunciat la seua situació.

Fa més de 200 anys, en 1802, Anne-Louise Germaine Necker, Madame de Staël, exiliada de París per escriure amb claredat el que pensava del tirà Bonaparte, lluità per nosaltres quan escriví:“ Vindrà un dia en què els legisladors i filòsofs creuran en la importància de les lleis civils que han de protegir les dones [...] i en la felicitat que se’ls ha de garantir”. Més de dos cents anys després encara no sembla que haja arribat el moment de la llei ni de la felicitat per a les dones. Per això, dimecres, 16 de maig, lluitarem per tu, per nosaltres. Perquè tenim dret a la felicitat. I a la llei o al pacte que es cumplix.

Lluitarem encara que no siga 8 de març i tornarem a omplir els carrers de mares i filles; d’amigues i amics; de dones i hòmens amics de les dones. Lluitarem amb les dones joves i múltiples. Estudiants que han trencat els estereotips i no se’ls creuen. Lluitarem amb les magistrades que s’han posat d’acord a reclamar el compliment d’una Llei que s’ignora des de tots els camps de l’administració de l’Estat, quan no es dedica ni un sol euro, tot i que se n’havien promés 200, en els Pressupostos Generals.

Lluitarem perquè no se’ns ignore des de cap instància pública o privada, administració, institució o empresa, quan les dones seguim sense ocupar el 50% de tot, que és el que ens correspon. Per Llei i per Pacte. Per eixa llei que ens hauria d’assegurar la felicitat. Lluitarem encara que estem cansades, tenim més de cinquanta anys, quinze, setanta, trenta i vint. Lluitarem perquè estem orgulloses del que hem aconseguit amb la nostra força. Lluitarem perquè esperàvem més, una igualtat real, d’esta democràcia que arriba després de la dictadura que acabà amb la república, quan pensàvem que havíem guanyat el carrer i el corral. Lluitarem per tu, per nosaltres, per la teua felicitat. Lluitarem per la vida. I perquè és nostre la meitat del paradís i el volem. Ja.

next