El VI Congrés Estatal d'Economia Feminista reuneix més de 300 persones a València a partir d'aquest dijous

La trobada abordarà temes de rellevància i alternatives per a transformar el model econòmic i avançar cap a un altre model de societat
5 setembre 2019 06:00h
Per a l'organització, "el canvi de paradigma ja no és ajornable per més temps i el feminisme com a projecte ètic de transformació social té capacitat de generar sinergies per a les transicions necessàries i justes amb la vida". / ARIADANA CREUS I ÀNGEL GARCÍA

VALÈNCIA. La Càtedra d'Economia Feminista de la Universitat de València organitza des d'aquest dijous fins dissabte el VI Congrés Estatal d'Economia Feminista, que se celebra a la Universitat Politècnica de València.

La trobada abordarà temes de rellevància i alternatives proposades des de l'economia feminista per a transformar el model econòmic i avançar cap a un altre model de societat, "apostant per vides que valguen la pena ser viscudes". En total s'hi han apuntat 330 persones i s'han presentat 123 propostes que seran exposades durant les sessions.

El congrés, que s'inaugurarà a les 11 del matí, estarà estructurat en tres blocs: investigació, formació i acció i debat polític. El programa s'articula en sis àmbits temàtics: Cures; Desmuntant el neoliberalisme; Ecofeminisme; Polítiques públiques; Pressupost amb perspectiva de gènere, i Resistències feministes i estratègies de canvi. A més, hi haurà dotze panells.

Des de l'organització es destaca que en aquesta edició es volen "obrir dinàmiques de treball teoricopràctic que faciliten el desenvolupament dels eixos temàtics de major rellevància per a l'economia feminista, la conformació d'instruments aplicables a través de les polítiques públiques, la definició de models de governança feminista i gestió d'allò comú i l'articulació de resistències feministes davant la bel·ligerància neoliberal". I afegeixen: "En els últims anys el moviment feminista ha aconseguit fer arribar a una majoria social la diversitat de vindicacions i demandes per a un canvi de model de societat".

En la nota de premsa també es posa de manifest que "cada vegada apareixen més iniciatives, fonamentalment des dels moviments socials, en les quals les cures i la vida se situen com a prioritats bàsiques, i proposen alternatives de gestió a l'economia ortodoxa i al fonamentalisme de mercat que ha dominat el món acadèmic i els centres de poder econòmic i polític".

Per a l'organització, "el canvi de paradigma ja no és ajornable per més temps i el feminisme com a projecte ètic de transformació social té capacitat de generar sinergies per a les transicions necessàries i justes amb la vida".

next