Marzà començarà el curs amb un nou cap de gabinet

Enric Carbonell deixarà la Conselleria d'Educació el pròxim 31 d'agost per a emprendre un nou projecte professional
29 agost 2019 13:33h
El conseller Vicent Marzà ha reforçat el seu equip de confiança amb diversos fitxatges de militants de Compromís. / INMA CABALLER

VALÈNCIA. El començament del curs escolar no serà, únicament, un moment de canvis per als milers de xiquets que inicien la seua formació educativa. Al si de la Conselleria d'Educació hi ha previst un canvi important coincidint amb l'inici del nou curs polític –i escolar– que afecta l'equip de treball del conseller Vicent Marzà: l'actual cap de gabinet del conseller, Enric Carbonell, deixarà Educació el pròxim 31 d'agost.

Segons publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, el cessament de Carbonell –firmat el passat 12 d'agost– tindrà efectes a partir del 31 d'agost. L'eixida de Carbonell de l'equip de Marzà no es deu a cap desavinença política ni a la intenció del conseller de donar un nou impuls al seu gabinet. Segons expliquen ambdues parts, l'eixida està pactada des de fa mesos i es fa efectiva ara que la Conselleria d'Educació ja ha conformat el nou equip de treball.

Enric Carbonell, politòleg i professor associat de la Universitat de València, forma part de l'equip de Marzà des del 2015. Fins a agost del 2018 va exercir funcions d'assessor d'assumptes parlamentaris del conseller i ara fa un any va passar a dirigir-ne el gabinet després de la renúncia voluntària de Vicent Martínez, que va passar a treballar directament per a Compromís per a coordinar les campanyes electorals del 2019.

L'eixida de Carbonell està "parlada i pactada" des de fa mesos, expliquen des de Conselleria. L'encara cap de gabinet passarà a treballar en el sector privat després "d'ajudar a organitzar el nou equip de la Conselleria" i haver fet un període "de transició" durant les darreres setmanes, afegeixen.

Relleu en el gabinet

El lloc que deixa Enric Carbonell en la Conselleria ja té substitut. Marzà, a diferència de la tria de Carbonell, aposta per a aquesta legislatura per una persona de partit per a ocupar el càrrec de cap de gabinet. A falta de confirmació per part del DOGV, Facund Puig es convertirà a partir de l'1 de setembre en el cap de gabinet de Marzà.

Puig és un històric militant del Bloc a la comarca de la Safor. Professor de Secundària, Puig ha ocupat el càrrec de secretari comarcal del Bloc a la Safor i també ha sigut membre de l'executiva del partit nacionalista. Ha sigut regidor de l'Ajuntament de Gandia entre els anys 2007 i 2015 i, anteriorment, alcalde de Bellreguard entre els anys 2003 i 2007.

Un equip més 'polític'

Amb la tria de Facund Puig, Marzà reforça el perfil polític del seu gabinet. En els nomenaments fets durant les darreres setmanes, el dirigent de Compromís ha apostat per companys de partit per al seu equip de treball. Així, l'assessor d'assumptes parlamentaris és Víctor Medina, que en la legislatura passada va compaginar el càrrec de regidor de Compromís a Torrent amb el seu treball en el grup parlamentari a les Corts. Medina va ser portaveu de JovesPV, l'organització juvenil del Bloc.

També va ser nomenat a principis de juliol com a assessor d'assumptes generals Pablo Bellver, exregidor de Massamagrell. En els darrers mesos, Bellver va treballar en Compromís també en la coordinació de les campanyes electorals.

next