Marzà, sobre À Punt: "Necessita més pressupost i una major aposta"

El conseller de Cultura fa costat a les crítiques dels actors i guionistes i defensa que la radiotelevisió pública "és la Ford de l'audiovisual valencià" i que és "essencial" que dispose de més fons 
11 octubre 2019 14:14h
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, es mostra favorable a augmentar el pressupost d'À Punt. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (EP). El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha donat suport aquest divendres a les crítiques dels actors i guionistes valencians per la falta de pressupost i projectes en À Punt. Així, ha defensat que la radiotelevisió pública valenciana "hauria de tindre molts més recursos perquè el sector cultural i creatiu tinga de debò tota la potència possible".

"Evidentment, com a servei públic que és, necessita més pressupost i una major aposta", ha asseverat a preguntes dels periodistes després de rebre els auxiliars de conversa d'anglés a la Universitat Politècnica de València (UPV).

L'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) i Escriptors De l'Audiovisual Valencià (EDAV) van reclamar aquest dijous més pressupost per a À Punt després de constatar com "ha minvat bastant" la quantitat de treball encarregat el 2019 per a produir ficció i doblatge, així com la reemissió de "sèries de fa més de deu anys durant mesos per la manca de nous productes".

Marzà ha subscrit la petició "com a conseller de Cultura", ja que entén que a la televisió pública li correspon "generar llocs de treball de qualitat". "És la Ford de l'audiovisual valencià, de la cultura", ha reiterat.

En aquesta línia, ha posat l'accent que per a À Punt és "essencial" disposar de més fons, després que el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) donara llum verda a finals de setembre a l'avantprojecte de pressupostos per al 2020, que estima en 56.018.598 euros l'aportació de la Generalitat, 127.265 més que enguany.

No obstant això, el titular de Cultura ha fet una crida perquè la radiotelevisió compte amb "molts més recursos amb l'objectiu que el sector cultural i creatiu tinga tota la potència possible", amb el suport del seu departament, i que així "puga prestar de debò eixe servei públic".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next