Vicente Betoret assegura que la relació entre Bonig i Casado és bona i no preveu canvis al PPCV de moment

L'expresident del PP de la demarcació de València no es planteja deixar Madrid, on és el portaveu popular en la Comissió d'Economia i Empresa del Congrés
15 agost 2019 11:55h
Betoret assegura que els afiliats triaran el representant del PPCV en un congrés. /  JORGE GIL / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El secretari electoral del PP, el diputat valencià Vicente Betoret, assegura que la relació entre la direcció estatal de Pablo Casado i l'autonòmica d'Isabel Bonig és "fluida" i "bona", per la qual cosa descarta un canvi de noms al capdavant del PPCV a curt termini i remarca que serà en el congrés d'àmbit autonòmic, que se celebrarà el 2020 o 2021, quan la militància decidirà si es manté o no l'actual presidenta.

"No estem ara en això", defensa en una entrevista a Europa Press, on sosté que al congrés serà quan "qualsevol afiliat que tinga interés es podrà presentar i la resta triarà qui ha de representar el PPCV", amb la qual cosa "la majoria decidirà si Bonig segueix com a presidenta i, si no, una altra persona". "Però no crec que siga una cosa que abordarem en breu", insisteix.

D'aquesta manera, garanteix que "les renovacions, si s'han de produir, vindran pel vessant ordinari" del congrés. També apunta que "ni s'ha valorat" que la direcció del PP puga establir un candidat prèviament: "No estem ara en això; estem a aconseguir que la legislatura comence a caminar, sobretot a Espanya".

Investidura de Pedro Sánchez

Així, davant la incògnita de si Pedro Sánchez seguirà com a president del govern espanyol o si hi haurà eleccions al novembre, Betoret manté que "les qüestions internes passen ja no a un segon, sinó a un tercer o quart pla" quan es posa en marxa la maquinària electoral.

Primer veia prioritari "tancar l'acord a Madrid" entre PP, Ciutadans i Vox i que "es determine si hi haurà govern o eleccions". Al seu judici, aquests fronts centren "tot l'interés i atenció" del PP.

Si finalment hi ha eleccions, promet que al PP posaran "tota la maquinària perquè hi haja certitud i estabilitat, i per a donar una mica de normalitat i tranquil·litat als ciutadans, l'economia i els mercats; en definitiva, a tot l'important".

No es planteja tornar a València

Betoret, que al setembre s'estrena com a portaveu del PP en la Comissió d'Economia i Empresa del Congrés, assegura que actualment no es planteja tornar a València, on va ser diputat la passada legislatura a les Corts i va presidir el PP de la demarcació de València.

Aleshores aspirava a repetir en el càrrec al capdavant del PP, encara que finalment es va constituir una gestora fa dos anys després d'un procés en el qual també es va presentar per a la direcció la considerada candidata de Bonig, Mari Carmen Contelles.

Tornar a València seria "incompatible", recalca, amb el seu recent salt a Madrid. "Llevat que el president Pablo Casado em diguera que l'he de fer, que no crec, no entra en els meus plans ara mateix. Estic a Madrid amb la intenció de dedicar-me al que m'han encomanat, tant al partit com al Congrés", subratlla.

Respecte al PP de la demarcació de València, la gestora del qual està presidida per Juan Ramón Adsuara, Betoret condiciona de nou el congrés per a l'elecció de la direcció a la situació política nacional i remarca que és una cosa que han de valorar els alcaldes, regidors i afiliats, ja que no li "correspon" a ell i "estaria lleig" que ho fera.

Això sí, garanteix que, "al final, tothom treballa amb la millor de les intencions i l'objectiu comú de millorar la situació del PP". Una altra de les metes que destaca és "que torne a ser un partit guanyador en la Comunitat Valenciana, un partit que guanya eleccions i està preparat per a governar la Generalitat, tots els ajuntaments i les tres diputacions". "Eixe és el partit en el qual tots pensem; és l'interés que tenim tots", exclama.

Augura "problemes" entre els socis del Botànic II

En clau autonòmica, després de l'acord del Botànic II PSPV-Compromís-Unides Podem, Betoret sosté que "ja no van començar bé i en algun moment començaran a tindre problemes". "No ens aprovaran cap llei, com la passada legislatura", critica, encara que confia que els seus companys de les Corts "es deixaran la pell".

"Venien a rescatar persones i no deien que era les persones dels partits del Botànic; ho van fer la passada legislatura i ara ho exageren una miqueta més", enlletgeix al fil de l'expressió que utilitza habitualment la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra.

En l'àmbit local, a l'Ajuntament de València, augura "una legislatura plena de desacords" entre Compromís i el PSPV, perquè considera que "no es fien els uns dels altres".

Per contra, destaca la "il·lusió i ganes" del nou equip popular i demana "donar temps" a la presidenta del PP i portaveu del grup municipal, "una persona amb dilatada experiència que farà un grandíssim treball". "No tinc cap dubte que la pròxima alcaldessa es dirà María José Català", proclama.

next