La vicepresidenta de la Diputació d'Alacant es nega a viatjar a l'Iran amb el MARQ en gest de protesta

Julia Parra, de Ciutadans, afirma que ha pres aquesta decisió "en coherència amb un exercici de responsabilitat" en la defensa dels drets humans
11 setembre 2019 17:18h
Ciutadans no acudirà a l'Iran en gest de protesta per a fomentar la defensa dels drets humans. / EUROPA PRESS ARXIU

ALACANT. La vicepresidenta i diputada de Cultura a la Diputació d'Alacant, Julia Parra, del grup de Ciutadans, renuncia a acompanyar la comitiva que es desplaçarà fins a Teheran el pròxim dia 20 de setembre per a l'exposició del MARQ a Iran. La diputada ha pres aquesta decisió "en coherència amb un exercici de responsabilitat emparada en la defensa dels drets humans i les llibertats fonamentals de les persones", segons ha anunciat en un comunicat.

Parra ha adoptat aquesta posició en el marc de les últimes accions empreses per Ciutadans en altres institucions, segons expliquen des de la formació. Així, recorda que aquest partit no va enviar representació política al Congrés a la reunió amb representants de l'Iran com a "gest de protesta" per la situació de discriminació que viuen les dones del país.

Julia Parra ha manifestat que és la seua responsabilitat "defensar en tot moment i circumstància els drets i llibertats, particularment des de les institucions on Ciutadans té responsabilitats de govern".

No obstant això, s'ha compromés, des de la seua responsabilitat com a diputada de Cultura, a vetlar perquè l'exposició Alacant. Tresors del Marq siga "tot un èxit" i compte amb tots els recursos necessaris.

El museu va anunciar que l'exposició viatjaria aquest dijous, 12 de setembre, al Museu Nacional Iranià, i que s'inaugurarà el pròxim 22 de setembre. La mostra suposa que siga el primer museu valencià i de l'estat espanyol que viatja a l'Iran, i el cinqué europeu. 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next