Vicky Foods inverteix 6,5 milions d'euros en un centre d'innovació a Vilallonga que dona feina a 150 persones

La companyia ha inaugurat les instal·lacions aquest dimecres en presència de diferents representants de la Generalitat i de l'empresariat valencià
4 desembre 2019 17:01h
Vicky Foods ha presentat en societat el seu nou centre d'innovació a Vilallonga. / VICKY FOODS

VILALLONGA. Vicky Foods ha inaugurat aquest dimecres el seu nou Centre d'Innovació, un projecte que naix per a coordinar tot el potencial innovador de la companyia i que abordarà investigacions en l'àmbit de la salut i la innovació tecnològica, dues dels pilars de la companyia. Amb una inversió de 6,5 milions d'euros per a la seua creació, el centre compta amb una superfície de 9.500 metres quadrats en els quals es desenvoluparan els diferents projectes amb un equip de professionals intern i extern format per 150 professionals.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de Mónica Oltra vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, i Domingo García Pérez, alcalde de Vilallonga (la Safor) els qui també han realitzat un recorregut per les noves instal·lacions. Per part de la Generalitat han participat també el conseller d'Economia, Rafa Climent, i la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà. La jornada ha comptat amb representants de diferents àrees d'especial rellevància de la companyia com la distribució, institucions i organismes locals de l'àmbit territorial.

"Les noves generacions són el futur i des de Vicky Foods, com a empresa del sector agroalimentari, tenim el deure de ser responsables afavorint una alimentació saludable i un estil de vida saludable. La innovació forma part del nostre ADN, tant en l'àmbit de la salut com en el de la innovació tecnològica. El nou Centre d'Innovació de Vicky Foods ens ajudarà a complir amb aquests compromisos que tenim amb la societat, els consumidors i els nostres treballadors" ha assenyalat Rafael Juan, conseller delegat de Vicky Foods durant la presentació.

El centre d'innovació de Vicky Foods està format per dues àrees, el centre d'investigació nutricional i salut i el centre per a la innovació tecnològica. D'aquesta manera, el centre d'investigació nutricional i salut, que compta ja amb alguns projectes que van començar a la fi de 2018, desenvolupa la seua activitat a través de tres àrees estratègiques: el continu perfeccionament del perfil nutricional dels seus productes; el foment de la investigació científica orientada per exemple a l'enriquiment dels seus productes amb components bioactius, i la promoció d'hàbits saludables entre els consumidors i empleats ha explicat el director d'innovació de la companyia, Ximo del Río.

Per part seua, el centre per a la innovació tecnològica treballa en el desenvolupament de tecnologia pròpia i personalitzada orientada a la implementació i millora de les principals línies de producció de la companyia. Aquests passos cap a la indústria 4.0 permeten posicionar Vicky Food al capdavant de la innovació dins del sector alimentari, destaca del Río.

Inversió en innovació

En els últims cinc anys, la companyia ha invertit prop de 190 milions d'euros en infraestructures, innovació i tecnologia. Per al període de 2019 a 2022 s'invertiran al voltant de 150 milions euros en els quals es continuarà posant el focus en millores contínues dels seus procediments, processos, en maquinària d'última generació i en projectes relacionats amb el desenvolupament de noves propostes concordes a la demanda de la canviant societat actual.

En aquest sentit, més del 10% de les seues vendes procedeixen dels nous productes desenvolupats en els últims anys, gràcies a la innovació en productes i processos. Com per exemple, el primer dolç 3D realitzat a gran escala i que ja es ven en hipermercats.

50 anys de vinculació al territori

Rafael Juan ha aprofitat l'ocasió per a recordar que enguany també es compleixen 50 anys des que son pare i un soci van instal·lar el primer forn de pastisseria, i que sa mare, Victoria Fernández –que ara dona nom a la companyia– tinguera la idea de fer les magdalenes quadrades per a facilitar el seu transport. Aquesta ocurrència, batejada com a Glorias, va ser el tret d'eixida de l'empresa més important de la Safor.

Per part seua, la vicepresidenta primera i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha lloat la tasca de Victoria Ferández pel seu paper de dona emprenedora que va trencar els rols de l'època per a tirar endavant una empresa com era en aquell moment Dulce Sol. Per a la vicepresidenta, l'empresa constitueix en exemple "d'igualtat real" perquè gràcies a Fernández es posa de manifest que les dones tenen les mateixes capacitats que els homes.

next