La victòria de Toñi i Juan Ramón en 'Family Duo' enganxa 38.000 espectadors

La final del 'talent show' de la televisió d'À Punt tanca la segona edició del concurs amb una audiència molt més discreta que la de la seua estrena
8 juliol 2019 11:46h
Toñi i Juan Ramón són els guanyadors dels 10.000 euros del premi que atorga el programa 'Family Duo'.

VALÈNCIA. La segona edició del concurs Family Duo ja té guanyadors. La parella formada per Toñi i Juan Ramón va proclamar-se aquest diumenge vencedora del concurs de talents de la televisió d'À Punt. La final va enfrontar els duets formats per Toñi i Juan Ramón, d'una banda, i Kei i Josh, de l'altra. Els primers van interpretar el tema Vencer al amor, d'India Martínez; mentre que els segons finalistes van cantar en el duel final el tema Think, d'Aretha Franklin.

La interpretació de Toñi i Juan Ramón va agradar el 60% del públic de la final, que els va considerar mereixedors de ser els guanyadors de la segona edició de Family Duo i, per tant, els 10.000 euros del premi.

La final del programa presentat per Joan Espinosa i Sonia Fernández va ser seguida per una mitjana de 38.000 espectadors (2,4% de quota de pantalla). Les dades de Kantar Media revelen una caiguda de l'audiència del programa respecte a la primera edició. Així, mentre la final del passat mes de desembre va reunir davant de la pantalla 75.000 espectadors (4,4% de quota de pantalla), el programa d'aquest diumenge va registrar unes dades d'audiència que van caure a quasi la meitat.

La realitat és que la segona edició de Family Duo no ha funcionat com s'esperava. Després de les bones dades d'audiència de la primera edició, el concurs de talents produït per Fremantle no ha despertat el mateix interés entre el públic. Els continus canvis en la graella han intentat capgirar la tendència a la baixa del programa, que alguns diumenges no ha superat l'1% de share. Potser això també ha contribuït a fer més difícil la fidelització de l'audiència.

À Punt havia reservat per al retorn de Family Duo un espai idoni per a donar-li un impuls a l'audiència del programa. "Divendres i en prime time", va explicar la directora general d'À Punt, Empar Marco, durant la presentació de la segona edició. En aquesta compareixença, la responsable de la tele pública va dir que no sabien el creixement que podria tindre el programa però confiaven que la productora tenia "una bona ocasió" per a millorar les dades. La primera edició del concurs va aportar "prestigi, notorietat i audiència", va recordar Marco, tot afegint que la passada temporada Family Duo va aconseguir "un 2,5% de mitjana"

Poques novetats

Pocs mesos després de la fi de la primera edició, la productora Fremtale (encarregada del programa X Factor) i À Punt van presentar la segona edició del concurs de talents. Una de les grans apostes de la cadena va ser mantindre allò que havia funcionat. Els mateixos presentadors, el mateix jurat (conformat per Carlos Marco, Sandra Cervera, Sergio Alcover i Mari Giner) i el mateix format, amb una ronda d'audicions i les posteriors 'batalles' entre duets.

L'única novetat incorporada a la segona edició del talent show era l'anomenada "palanca". Una mena de comodí que durant les audicions va servir al jurat per a salvar alguns duos que el públic del plató descartava. 

next