La vida de Neus Català arribarà al cinema de la mà de la productora Principal Segona Films

La firma adaptarà per a la gran pantalla la novel·la de Carme Martí 'Un cel de plom' 
15 novembre 2019 11:33h
Neus Català, que va morir aquest abril amb 103 anys, va estar empresonada als camps nazis durant la Segona Guerra Mundial. / ACN

BARCELONA (ACN). La vida de Neus Català serà portada al cinema de la mà de la productora barcelonina Principal Segona Films, que ha adquirit els drets audiovisuals del llibre La paloma de Ravensbrück, de Carme Martí. El llibre biografia la vida de Català, empresonada als camps nazis durant la Segona Guerra Mundial i morta aquest abril amb 103 anys als Guiamets, el seu poble natal. 

La idea de la productora és dur a terme un film de ficció centrat en una part de la vida de Català. La novel·la es va publicar el 2012 originalment en català sota el títol Un cel de plom i va ser èxit de vendes. Roca Editorial l'ha rellançat en castellà aquesta tardor amb el nou títol. El 2015 ja es va adaptar al teatre amb Mercè Arànega en la pell de Neus Català.

El productor Miquel Romans ha indicat que tot i que el procés que ara comença desenvoluparà una pel·lícula de ficció, l'objectiu és recrear els fets reals viscuts per Català "amb el màxim respecte i rigor possible".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next