Jorge Rodríguez esmena la premsa i recorda que no és alcalde d''Onteniente'

2 juliol 2018 01:00h
Carregant el vídeo...

Jorge Rodríguez ha tornat a recordar que el seu municipi s'anomena Ontinyent i no 'Onteniente'. El fins a aquest dilluns president de la Diputació de València ha esmenat una periodista que li ha preguntat si "continuará como alcalde de 'Onteniente'" mentre Rodríguez eixia a la seu de la Corporació després de presentar la seua dimissió. La reportera li ha llançat el preguntat en castellà i ha traduït el topònim que va ser normalitzat en 1982.

La gentada que acompanyava Rodríguez així com el també fins ara alcalde del municipi de la Vall d'Albaida han retret l'ús del nom de la localitat en castellà i han cridat: "Ontinyent, Ontinyent, Ontinyent", mentre Rodríguez eixia de la Diputació de València on ha anunciat la seua dimissió com a president.

No és la primera vegada que Jorge Rodríguez recorda que el topònim del seu poble és Ontinyent i no 'Ontenient'. En setembre de 2017, l'aleshores president de la corporació va retreure al diputat del PPCV per Requena Javier Berasaluce que seguira anomenant la localitat com a 'Onteniente', en castellà. Jorge Rodríguez li va puntualitzar: "El nom del meu poble en valencià i en castellà és Ontinyent. No té traducció. Com Burjassot no es tradueix per 'Burjasote'. O Requena, en valencià, no és 'Requén'. Vosté té la mania de dir-li 'Onteniente'".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next