La portaveu de Ciutadans a les Corts assegura que hi ha xiquets valencians que no saben parlar castellà

29 novembre 2018 01:00h
Carregant el vídeo...

Cada dijous a la sessió de control al president en les Corts, la llengua, l'educació i la suposada "immersió lingüística" que practica la Conselleria d'Educació són temes recurrents per al Partit Popular i Ciutadans. Aquest dijous, 29 de novembre, no ha sigut una excepció. La síndica de Ciutadans (Cs), Mari Carmen Sánchez, ha retret al president Ximo Puig que en el parlament sempre faça discursos per a destacar les "medalletes" de la gestió del govern del Botànic però, per contra, mai no parle del "desencís" que ha suposat el Consell del Botànic.

"El chasco del Botànic", ha dit Sánchez, qui ha assegurat que la gestió de l'executiu de Puig ha generat un "estat del benestar que trontolla, una sanitat catalogada com la pitjor d'Espanya" i un "sectarisme" educatiu, que, segons la síndica de Cs, es tradueix en més de 200 escoles d'infantil en què "no s'estudia ni una hora en castellà".

En el torn de rèplica, el president Puig ha lamentat que Ciutadans faça de l'aprenentatge de llengües un "conflicte permanent" i ha preguntat a la portaveu de Cs si "coneix algun xiquet o xiqueta valencià que no sàpiga parlar en castellà". Una pregunta a la qual ha respost que 'sí' de manera sorprenent des de l'escó mentre assentia amb el cap.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next