Vilafranca estrena capitalitat cultural amb la 20a edició de la Mostra de Teatre Capsigrany

El festival proposa tres dies d'espectacles al carrer i a les sales de la localitat dels Ports amb espectacles per a tots els públics
28 maig 2019 16:48h
La Mostra de Teatre Capsigrany tindrà lloc del 7 al 9 de juny a Vilafranca. / LA FAM

VALÈNCIA. La Mostra de Teatre Capsigrany, a Vilafranca, arriba a la vintena edició enguany amb una programació diversa amb què es pretén omplir els carrers de la localitat del 7 al 9 de juny. 

Set propostes conformen el cartell d'aquesta 20a edició amb espectacles que tindran com a escenari els carrers, el poliesportiu i la sala de teatre de Carles Pons. A més, el festival servirà com a presentació de la distinció de Vilafranca com a Capital Cultural Valenciana 2019.

Els espectacles de carrer seran gratuïts, el de Poliesportiu amb taquilla inversa i els de la Sala Carles Pons seran a preus populars, exceptuant la presentació de Capitalitat Cultural. També es podrà adquirir un abonament de les sessions de pagament amb un 25% de descompte, ha assenyalat l'organització del festival.

El cartell de l'edició d'enguany ha sigut creat pel vilafranquí i estudiant de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València Javier Soligó qui es va inspirar en el quadre Noia a la finestra, de Salvador Dalí."Gaudir del teatre és per a mi una finestra oberta per a conèixer altres realitats, noves històries", afegeix l'artista. Per altra banda, vol retre un homenatge a tots els públics que durant 20 anys han gaudit de la Mostra, de fet la figura central del cartell és una espectadora que gaudeix d'un espectacle.

La Mostra començarà, divendres 7 de juny, amb la presentació de Vilafranca com a Capital Cultural Valenciana 2019, a les 22 hores a la Sala de Teatre Carles Pons. La societat vilafranquina oferirà un acte on es combinaran els audiovisuals amb dramatitzacions i música en directe. Un espectacle on es farà un resum de la intensa activitat cultural que s'organitza des de la base en aquest xicotet municipi de la comarca dels Ports de més 2.000 habitants, a més de reivindicar el llegat que han deixat els avantpassats com el patrimoni de la pedra en sec, declarat recentment Patrimoni de la Humanitat, així com l'art rupestre llevantí.

La inauguració de la Mostra,  prevista per a les 22.45 hores, començarà amb un espectacle de música en directe a càrrec dels vilafranquins Adrià Bayot i Santi Vicente.

Dissabte, la programació continua amb l'espectacle infantil Martina i el bosc de paper de la companyia L'Horta teatre, a les 12 hores, a la Sala Carles Pons. Amb la companyia La Fam i el seu espectacle The Wolves, l'activitat es traslladarà a les 17.30 hores a la plaça d'En Blasc amb una cercavila de música en directe i teatre de carrer protagonitzat per 4 brokers de Wall Street que recorren els carrers a ritme de funky.

Bambalina Teatre posarà en escena el clàssic de la literatura castellana La Celestina, a les 19 hores, a la Sala Carles Pons. La tragicomèdia de Calisto i Melibea es representarà mitjançant tècniques i recursos propis dels titelles i del teatre d'objectes. L'activitat del dissabte finalitzarà a les 23 hores amb l'espectacle Emportats de la companyia La Trócola Circ que combina diferents disciplines com acrobàcies, malabars, música i treball en objectes.

L'últim dia de programació serà diumenge 9 de juny, amb una oferta escènica que obrirà Xa Teatre amb The Audition, a les 16 hores. L'espectacle conta la història d'un càsting per al Llac dels Cignes i dues aspirants que estan disposades a tot. Aquest espectacle està patrocinat per l'Institut Valencià de Cultura amb motiu de la Capitalitat Cultural.

Amb l'espectacle 3 cambrers d'Improplana Plus clourà la XX edició de la Mostra de Teatre. Una proposta d'improvisació que es desenvolupa en un restaurant on el públic dona el títol de les històries que volen veure i els actors les interpreten al moment.

next