Diari La Veu del País Valencià
Una vintena de persones desocupades participen en la sisena Llançadora d’Ocupació de València

VALÈNCIA. La VI Llançadora d’Ocupació de València ha començat la seua activitat amb vint persones en situació de desocupació i edats compreses entre els 27 i els 59 anys, que reactivaran i optimitzaran, fins a l’agost, la seua recerca de treball “amb noves tècniques i eines d’acord amb el mercat laboral actual, global, canviant i més tecnològic”.

Així ho ha explicat la regidora delegada d’Ocupació, Sandra Gómez, qui ha recordat “el compromís del consistori de continuar oferint accions que faciliten l’accés a l’ocupació a les persones que més ho necessiten. No volem que ningú es quede enrere en aquesta matèria”.

En aquest programa d’orientació laboral –impulsat per l’Ajuntament de València i les fundacions Santa María la Real i Telefónica, i confinanciat pel Fons Social Europeu, dins del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social (POISES)– participaran 14 dones i 6 homes amb diversos perfils formatius; concretament, l’ESO, Formació Professional, Batxillerat i estudis universitaris.

Entre aquestes accions, es troben tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional per a aprendre a fer un pla de recerca de treball i enfocar el seu objectiu; actualització i modernització de currículums; i simulacions d’entrevistes de treball i processos de selecció grupal.

Així mateix, aprendran noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal; elaboraran un mapa d’ocupabilitat; realitzaran visites a empreses, i organitzaran trobades amb reclutadors per a aconseguir la seua inserció laboral.

El tècnic de Fundació Santa María la Real, Sergio Linares, qui ha realitzat el procés de selecció i qui s’encarrega de gestionar la llançadora, ha explicat que es tracta “d’un grup heterogeni, amb experiències molt variades. Ara, la seua labor és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, i emprendre una recerca de treball més professional, proactiva i coordinada per a comptar amb noves oportunitats laborals”.

“Volen tornar al mercat laboral. Arriben a la llançadora per a formar part d’un grup i entrenar-se de manera que puguen enfrontar-se a entrevistes de treball, adequar la seua experiència a les necessitats actuals del mercat laboral, reorientar el seu curriculum vitae, donar-se a conéixer en el teixit empresarial i aconseguir els seus objectius professionals marcats”, ha especificat Linares.

D’altra banda, el director de Relacions Institucionals de Fundació Telefónica, Joan Cruz, ha destacat que “una persona que entra a una llançadora n’ix molt diferent, amb un creixement personal i professional, així com amb coneixement de noves tècniques, que li aporten major seguretat i confiança. Els resultats tant quantitatius com qualitatius ens motiven a continuar apostant per aquest projecte de millora de l’ocupabilitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa