"Viva Franco": el rector d'Altea la Vella fa apologia del franquisme en les xarxes socials

El sacerdot ha decidit eliminar la seua pàgina de Facebook
/
25 octubre 2019 06:00h
Juan Blay difon missatges homòfobs en els seus sermons a la parròquia d'Altea la Vella. / FACEBOOK

VALÈNCIA. "¡Viva Franco! ¡Viva España!", es podia escoltar aquest dimecres per part d'alguns grups d'extrema dreta reaccionaris que s'havien personat al Valle de los Caídos amb motiu de l'exhumació del dictador Franco. Missatges, d'altra banda, habituals en les consignes de determinats grupuscles, als carrers i en les xarxes socials. I precisament són comentaris com aquests els que figuraven al compte personal del rector d'Altea la Vella (la Marina Baixa), Juan Blay.

 "Los rojos [...] se llevaron todo el oro de España" o "Gracias a Franco la barbarie terminó", són alguns dels missatges que es podien llegir al perfil del rector. A més, tal com asseguren veïns d'Altea, alguns dels sermons del rector contenien missatges homòfobs, masclistes i racistes.

En el cas de les xarxes, en el seu perfil eren habituals les publicacions d'apologia al franquisme, tot i que, després d'unes hores, les esborrava. Blay també es declara votant de Vox i un dels últims missatges que va difondre feia referència a l'exhumació del dictador: "Franco no está en el Valle, ahí solo hay huesos; Franco está en la historia de España y no podréis sacarlo nunca".

El rector, que ha esborrat el seu compte personal de Facebook, s'ha posat en contacte amb Diari La Veu per a desmentir que mai haja fet apologia del franquisme durant la celebració de missa com deia erròniament el primer titular de la nostra informació, que ja ha sigut esmenada.

Diari La Veu, però, reitera la informació que ha publicat sobre l'activitat en xarxes del responsable de la parròquia d'Altea la Vella. Aquest diari té imatges dels missatges que durant un temps ha penjat el rector malgrat que, molts d'ells, els esborrava passades unes hores.
agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next