El volum de negoci d'Anecoop supera per primera vegada els 700 milions d'euros 

La cooperativa de cooperatives obri una filial a Nova York per a importar i distribuir vi als Estats Units
15 març 2019 12:00h
La cooperativa de segon grau ha obtingut uns beneficis d'1.631.000 milions d'euros / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La cooperativa de cooperatives valenciana, Anecoop, ha tancat l'exercici 2017-2018 superant per primera vegada els 700 milions d'euros de volum de negoci. La cooperativa de segon grau ha obtingut uns beneficis d'1.631.000 euros. En el conjunt del grup, el volum de negoci ha crescut fins als 900 milions d'euros.

Així ho han explicat el president d'Anecoop, Alejandro Monzón, i el director general, Joan Mir, abans d'entrar a l'assemblea anual de socis de la cooperativa que se celebra aquest divendres al Palau de Congressos de València. Mir ha lamentat que, tot i els bons resultats de la cooperativa, l'assemblea serà "trista" perquè es presentaran "les millors dades d'Anecoop enmig de la pitjor campanya de cítrics que es recorda". 

No obstant això, tant Monzón com Mir han assegurat que el seu objectiu és llançar un missatge de tranquil·litat als productors de cítrics i tractar de buscar solucions a la crisi citrícola. "Anecoop representa una seguretat i una solidesa molt necessària en el nostre sector. Amb 70 cooperatives i empreses sòcies, Anecoop es troba en la millor posició per a afrontar situacions difícils amb lideratge i força", ha assegurat Monzón, que ha insistit que tenen capacitat per a fer front amb les millors condicions a dificultats com els problemes dels cítrics i el Brèxit.

De fet, segons ha explicat Mir, la crisi citrícola ha afectat el grup d'Anecoop, que ha guanyat 700.000 euros menys que en l'exercici anterior per la mala campanya de la taronja. Al respecte, des d'Anecoop s'ha insistit que la citricultura valenciana té futur sempre que s'aborden els problemes estructurals que pateix, com són el minifundisme i la parcel·lació. 

En l'exposició dels resultats de l'any, Mir ha destacat l'origen exportador d'Anecoop i assegura que en la campanya 2017-2018 el 80% del negoci ha vingut de les exportacions. Tot i això, ha assenyalat que abans el volum d'exportacions rondava el 90%.

A més, han anunciat que estan a punt d'obrir a Nova York una nova filial de vins: Anecoop Wine Corporation. Segons ha explicat Mir, la tenen enllestida per a obrir-la des de l'1 de gener, però les cinc setmanes de tancament de l'administració Trump ha retardat els seus plans. L'objectiu de la sucursal als Estats Units és la d'importar i distribuir els vins d'Anecoop.

Pel que fa a Sud-àfrica i l'arribada de les seues taronges, des d'Anecoop s'han mostrat contaris als proteccionisme, però també rebutgen "que Europa siga un colador". Així, advoquen perquè s'establisca una llei que iguale les pràctiques fitosanitàries dels països tercers amb les europees i que els controls als ports d'Europa del Nord siguen els mateixos que a l'estat espanyol.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next