Vox fitxa dos militars i un ex del PP per a encapçalar les llistes de València, Alacant i Castelló al Congrés

El partit d'ultradreta tria l'exdiputat Ignacio Gil-Lázaro i els generals retirats Manuel Mestre i Alberto Asarta com a caps de cartell per a les candidatures valencianes 
18 març 2019 11:15h
El partit que lidera Santiago Abascal ha donat a conéixer aquest dilluns els caps de llista per les circumscripcions valencianes. / VOX

VALÈNCIA. El partit d'ultradreta Vox ha anunciat les persones que encapçalaran les llistes de les circumscripcions valencianes en les eleccions generals del 28 d'abril. La formació de Santiago Abascal ha confiat en un exdirigent del Partit Popular i en dos militars per als números u de les seues candidatures.

Per a la circumscripció de València, Vox ha fitxat l'exdiputat del Partit Popular perquè siga el seu número u al Congrés, ha confirmat el partit liderat per Santiago Abascal. Lázaro, de 61 anys d'edat, ha sigut parlamentari durant 30 anys del PP també per la circumscripció de València.

Ignacio Gil Lázaro va decidir donar-se de baixa com a militant del PP l'any passat al·legant que no se sentia ja identificat amb el partit en l'etapa de Mariano Rajoy. D'aquesta forma va decidir posar fi a 38 anys de militància.

Per a Alacant, el partit d'ultradreta ha triat el tinent general de l'Exèrcit de l'Aire retirat Manuel Mestre com a cap de llista al Congrés. Mestre, de 67 anys, ha ocupat diferents càrrecs en la Força Aèria Espanyola i en l'Estat Major Conjunt. Durant aquest temps "ha tingut l'oportunitat d'operar en terrenys molt exigents com Afganistan, Kuwait i Bòsnia i Hercegovina. A causa d'això, va ser seleccionat com un dels redactors de la Doctrina Aèria Bàsica actualment en ús en la Força Aèria Espanyola", explica la formació en un comunicat.

Pel que fa a la llista per Castelló, la persona triada com a cap de cartell és el també general retirat Alberto Asarta, segons ha confirmat la formació a Europa Press. Nascut a Saragossa el 1951, Asarta va ingressar en l'Acadèmia General Militar de Saragossa com a cadet l'any 1971 i va ser ascendit a tinent el 1975. Com a tinent i capità (1975-1988) va servir en la Brigada Paracaigudista, la Legió Espanyola i en el Regiment d'Infanteria 'Canàries 50'.

Asarta va acabar la seua carrera sent el general adjunt al tinent coronel en cap de la Unitat Militar d'Emergències. Prèviament va ser comandant de les forces de l'ONU en la missió al Líban, on va ser el militar espanyol amb més efectius al seu càrrec (12.200 persones). Alberto Asarta va ser un dels militars que va signar el manifest en defensa del "soldat Francisco Franco Bahamonde" promogut per membres destacats de l'exèrcit el 2018.

next