Vox tomba una declaració institucional del Senat contra els focs de les Canàries per fer al·lusió al canvi climàtic

La formació d'Abascal ha rebutjat el text perquè plantejava el canvi climàtic "com a causa de l'incendi" i això és "un postulat ideològic del PSOE i Podem"
27 agost 2019 18:35h
La formació d'Abascal nega les evidències científiques del canvi climàtic. / EDUARDO PARRA, EUROPA PRESS

MADRID. El Senat tenia previst aprovar aquest dimarts una declaració institucional en suport dels afectats pels incendis de Gran Canària. No obstant això, la iniciativa –que requeria la unanimitat de la cambra per tractar-se d'una qüestió simbòlica– ha fracassat a causa del rebuig de Vox, que ha assegurat que incorporava "contingut ideològic" pel fet de cridar a "lluitar contra el canvi climàtic".

Segons ha recollit EFE, el text ja havia sigut modificat a instàncies de Vox per a canviar la menció a la "perfecta coordinació de la Protecció Civil" perquè considerava que s'havia de reconéixer la Unitat Militar d'Emergències. No obstant això, el punt referent al canvi climàtic no ha sigut modificat, la qual cosa ha provocat la negativa del partit ultradretà a donar el seu suport.

En concret, el document versava: "...prestar una atenció prioritària a la lluita contra les causes del canvi climàtic, el despoblament i l'abandó del medi rural, raons en molts casos dels grans incendis que venen assolant en els últims anys el planeta".

Segons cita EFE, Vox, negacionista del canvi climàtic, afirma que el text plantejava aquest fenomen com "la causa de l'incendi" i que això és "un postulat ideològic d'una determinada forma de pensar que coincideix amb les idees del PSOE i Podem". 

next