Diari La Veu del País Valencià
La websèrie ‘Retales’, creada per estudiants de la UPV, arriba a YouTube per a lluitar contra el masclisme

VALÈNCIA. La websèrie contra la violència masclista realitzada per estudiants del grau en Comunicació Audiovisual del campus de Gandia (la Safor) de la Universitat Politècnica de València (UPV) s’estrena aquest dimecres, 11 de setembre, a les 16.30 hores en Youtube.

Retales ha sigut creada per Nacho Milán García i Lucía Gómez Megías, dirigida per ell i escrita per tots dos al costat de Laura Martínez García. L’equip està conformat per vint alumnes de Comunicació Audiovisual, la majoria en l’equip tècnic i dos d’ells com a protagonistes.

Amb aquest treball, els universitaris pretenen contribuir a l’eliminació de “situacions que són comunes i que formen part d’un maltractament normalitzat”, detalla la institució acadèmica en un comunicat.

El director afirma que estan molt contents amb el resultat, que té l’objectiu de poder reconéixer “conductes tòxiques” a l’entorn i ajudar les víctimes a eixir de les situacions de violència. Fins i tot, també pretén identificar comportaments tòxics d’un mateix per a ser capaç de canviar-los.

El projecte va sorgir d’una preocupació compartida, ja que els creadors identificaven “clarament” situacions de violència psicològica que la societat “normalitza i arriba a considerar romàntiques”.

Actituds com “presentar-se per sorpresa a casa d’una xica que ha dit que no volia quedar”, “forçar determinades activitats” o “muntar escenes de gelosia que fan que algú altere els seus plans” són algunes de les situacions de violència que els creadors exemplifiquen amb la seua websèrie.

Els estudiants van posar en comú les seues idees i va nàixer Retales. La websèrie narra la història de Manu, un estudiant de primer de carrera que troba en la universitat un nou grup d’amics, integrat per Rober, Julia, Luis i Clara. Quan Manu i Clara comencen a eixir junts, la relació es complica per la gelosia i la manipulació d’ell, situació davant la qual cada amic reacciona de forma diferent.

L’equip de la websèrie va començar a rodar-la quan els integrants estaven en tercer de carrera. Actualment ja han finalitzat els seus estudis i ara la seua meta és donar a conéixer la peça i presentar-la en festivals.

Comparteix

Icona de pantalla completa