Xàtiva homenatja les víctimes del bombardeig feixista a l'estació ferroviària en el 80é aniversari de l'atac

El 12 de febrer de 1939 l'aviació italiana va atacar la capital de la Costera i va deixar 145 persones mortes i més de 200 ferides
10 febrer 2019 13:28h
Huitanta anys després de l'atac per part de l'aviació feixista italiana sobre la capital de la Costera, la ciutat ha recordat les seues víctimes. / DLV

VALÈNCIA. Aquest diumenge al migdia la plaça de l'estació de trens de Xàtiva ha acollit un acte d'homenatge a les víctimes del bombardeig ocorregut el 12 de febrer del 1939.

Així, 80 anys després de l'atac per part de l'aviació feixista italiana sobre la capital de la Costera, la ciutat ha recordat les 145 persones que van morir i les més de 200 que van resultar ferides. 

En l'acte estaven convidades a participar la colla de dolçainers i tabaleters La Socarrà, l'Escola de Música Rytmus, l'Innovatori de Moviment d'Alicia Herrero, la Muixeranga de Xàtiva i poetessa xativina Xelo Llopis. A més, hi ha estat present la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, qui ha tancat els parlaments institucionals.

next