Xavi Sarrià, Els Jóvens, Auxili i Tardor marquen l'oferta valenciana dels Concerts de Vivers

Entre els noms destacats del programa es troben David Bisbal, Ana Belén, Luz Casal, Andrés Calamaro, Crystal Fighters i Alfred García
4 març 2019 12:30h
Les entrades ja es troben a la venda en la pàgina oficial dels concerts. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha donat a conéixer aquest dilluns la programació dels Concerts de Vivers d'enguany, que s'emmarquen dins de la Gran Fira de Juliol de València. Xavi Sarrià, Els Jóvens, Auxili, Tardor o Júlia són algunes de les veus valencianes que podrem escoltar aquest estiu. Les entrades, que ja es troben a la venda en la pàgina oficial dels concerts, són a preus reduïts i "quasi el 70% dels espectacles tenen un cost de 30 euros", ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha indicat que n'hi haurà ofertes de llançament des de 10 euros.

Completen l'oferta valenciana els grups Tesa, The Dance Crashers, Jamaleònics i Roba Estesa. Alguns dels artistes estatals del festival són David Bisbal, Ana Belén, Luz Casal, Andrés Calamaro, Kiko Veneno, Ketama, Green Valley, Leiva, La Casa Azul, Xoel López i Alfred García. Pel que a l'àmbit internacional, el programa compta amb la presència de Dulce Pontes, Crystal Fighters, Loreena McKennit, Echo & The Bunnymen i Miss Bolivia. 

La programació dels Concerts de Vivers 2019, organitzats per l'Ajuntament en col·laboració de l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana, estarà formada 18 espectacles amb més de 30 intèrprets, a l'espera de les últimes dues confirmacions, que es pot consultar al complet en la pàgina web del festival i que inclou, entre d'altres, Bebe, Xavi Sarrià, Amparanoia, Tremenda Jauría, Poder Bimenstrual Dj, Morgan i Iseo & Dodosound with The Mousehunters. 

Amb "una programació molt heterogènia", que combina artistes internacionals, estatals i valencians, es busca atraure "públics ben diferents". Estan representats diferents gèneres musicals amb l'objectiu que la majoria de la població puga formar part dels espectacles", ha dit Fuset. A més, el regidor ha explicat que l'avançament de la programació busca "servir de reclam" per al públic interessat en la música, ja que "la majoria de gires ja estan anunciades" i així es poden planificar assistir a un d'aquests concerts de la capital del Túria. 

"Alta participació femenina"

"Un dels objectius d'aquest festival urbà és que servisca com a reclam perquè més persones ens visiten durant el mes de juliol, així com arribar al màxim de públics diferents". Durant les edicions del 2017 i 2018, es va aconseguir una assistència de 35.000 i 47.000 espectadors, respectivament, "xifres històriques que esperem superar", segons el regidor de Cultura Festiva.

Així mateix, Fuset ha destacat "l'alta participació femenina en un cartell paritari", en el qual el 50% de les bandes i solistes són dones o compten amb alguna integrant femenina. Aquest fet situa els Concerts de Vivers com un dels esdeveniments musicals "amb més presència de dones del panorama espanyol", ja que la mitjana estatal es troba en el 10-15% segons diverses fonts i estudis, ha explicat el regidor.

next