Puig es compromet amb els agents socials a ser els primers amb qui es reunirà en la pròxima legislatura 

El líder socialista i candidat a la Presidència de la Generalitat considera necessari fer una "reforma profunda del sistema productiu des del diàleg social"
1 maig 2019 12:37h
El dirigent del PSPV, Ximo Puig, ha participat aquest dimecres en la manifestació del Primer de Maig celebrada a València. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres durant la manifestació del Primer de Maig que la primera reunió de la pròxima legislatura "serà amb els agents socials per a projectar un nou temps d'estabilitat, diàleg social i honradesa". El líder dels socialistes valencians ha apostat perquè en la pròxima legislatura el Consell "continue amb el creixement de l'ocupació i aborde la millora de la seua qualitat".

"En aquests 4 anys s'han creat quasi 250.000 llocs de treball, però som conscients que cal apujar els salaris i també la qualitat de l'ocupació, i per a això cal fer una reforma profunda del sistema productiu des del diàleg social", ha expressat el dirigent socialista, qui ha afegit que el Primer de Maig "sempre és una llum d'esperança per a la igualtat".

Per al secretari general del PSPV, "la millor solució per a la Comunitat Valenciana és que allò que ha funcionat bé fins ara continue i millore". Així, ha indicat que "ha d'haver-hi un govern progressista però, al mateix temps, governant per a tots els ciutadans hagen votat el que hagen votat", ja que, segons ha assegurat, "s'ha d'aprofundir en el diàleg permanent amb totes les forces polítiques, estiguen o no en el govern".

El president de la Generalitat ha assenyalat, en ser preguntat per la formació de govern, que "el fonamental és que serà un govern únic, encara que estiga format per diversos partits amb una responsabilitat compartida", i ha emplaçat a "parlar amb tots els interlocutors per a definir la millor arquitectura del Consell tenint el camí fet fins ara com el millor aprenentatge". Finalment, Puig ha indicat que "la setmana pròxima es poden començar els contactes per a formar un nou govern, perquè el dia 16 ja es constitueixen les Corts".

next