Ximo Puig, investit president de la Generalitat

La presa de possessió serà aquest diumenge al migdia
13 juny 2019 18:27h
El debat d'investidura va començar dimecres i ha conclòs aquest dijous. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El candidat del PSPV a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut investit aquest dijous a la vesprada. La presa de possessió al càrrec se celebrarà aquest diumenge al migdia.

La votació, que s'ha fet seguint el procediment de votació pública per crida, ha conclòs amb la tria de Ximo Puig com a president amb 52 vots a favor i 46 en contra. Així, com era d'esperar, els membres de les tres potes del Botànic han votat 'sí' a la investidura del candidat socialista i la resta de diputats, 'no'.

Una vegada anunciat el resultat, Enric Morera ha apuntat que comunicarà al rei Felip VI i al president del govern espanyol la decisió de les Corts.

El debat d'investidura (fotogaleria) s'ha représ aquest dijous al voltant de les 10 hores del matí després que dimecres se suspenguera quan Puig va acabar el seu discurs. El president de les Corts, Enric Morera, va decidir ajornar la sessió perquè els membres del Botànic pogueren desplaçar-se a Alacant per a rubricar el pacte amb el qual farien Puig president.

Així, el debat ha començat amb la intervenció d'Isabel Bonig, síndica del Partit Popular. Després ha intervingut el portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, i, després d'un xicotet recés, la líder de Compromís, Mónica Oltra, ha représ el debat. De vesprada ha sigut el torn de la síndica de Vox, Ana Vega, que ha anat seguida de Rubén Martínez Dalmau, representant d'Unides Podem. El debat l'ha conclòs el síndic socialista, Manolo Mata.

next