Puig i Bonig fan campanya al Baix Segura amb la defensa de l'aigua com la principal proposta

El candidat socialista visita Oriola i la cap de llista popular, l'Almoradí
13 abril 2019 17:50h
L'aigua centra els actes de campanya de Puig i Bonig al Baix Segura.

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i candidat a la reelecció pel PSPV, Ximo Puig, i la candidata del PPCV, Isabel Bonig, han estat aquest dissabte al Baix Segura fent sengles actes de campanya. El primer, a Oriola, i la segona, a l'Almoradí, han centrat els seus mítings en el problema de l'aigua i s'han erigit com a garants del transvasament del Tajo-Segura i de la suficiència de l'aigua per a consum i rec a les comarques del sud.

Per una banda, Ximo Puig ha anunciat, després de reunir-se amb els regants, que la pròxima legislatura la Generalitat desenvoluparà "un Pla de Modernització amb una inversió de 100 milions d'euros per a millorar la capacitat de producció de l'horta del Baix Segura i per a garantir l'aigua de qualitat". En aquest sentit, ha explicat que aquest pla de modernització tindrà una durabilitat de 10 anys i garantirà que "el reg tradicional tinga la suficient aigua a través de l'aigua neta i de qualitat del Segura.

Durant l'acte, el dirigent socialista ha indicat que "no ha d'haver-hi cap dubte sobre el transvasament Tajo-Segura" perquè, segons ha recordat, durant aquests quatre anys que han governat, l'aigua ha continuat arribant. "És evident que el Transvasament Tajo-Segura és irrenunciable per als socialistes valencians, per al Baix Segura i per al conjunt de tota la Comunitat Valenciana", ha reivindicat Ximo Puig, qui ha criticat "la falta de sentit dels qui volen atorgar-se l'exclusivitat sobre aquest assumpte".

D'altra banda, la presidenta del PPCV i candidata a la Generalitat, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dissabte que "l'únic partit que garanteix el manteniment del transvasament" Tajo-Segura és el PP i que, "si governen el PSOE a Espanya i el PSPV en la Comunitat, el Tajo-Segura acabarà".

Bonig s'ha manifestat així a l'Almoradí, on ha visitat el mercat junt amb l'actual alcaldessa i candidata del PPCV, María Gómez. "La defensa de l'aigua es fa amb fets i l'únic partit que va ser capaç de posar fi a la guerra del Tajo-Segura amb la signatura d'un memoràndum el 2013 i que va permetre la persistència del transvasament del qual depén el 60% del regadiu de la província d'Alacant i prop de 100.000 llocs de treball és el PP", ha assenyalat.

Bonig ha indicat que el PP "va posar fi" a l'anomenada 'Clàusula Narbona', que "volia acabar amb el Tajo-Segura a mesura que s'anaren posant en marxa les dessaladores". "Si hui el Tajo-Segura està viu és per la lluita dels regants alacantins, per la lluita del PP en l'àmbit nacional i de comunitats autònomes, ja que vam posar pau al Tajo-Segura", ha reiterat.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next