Ximo Puig lliga el futur del País Valencià al fet que hi haja un govern socialista a la Moncloa

Pedro Sánchez ha partícipat en l'inici de campanya socialista a Castelló de la Plana
12 abril 2019 21:15h
El president ha indicat que el futur de l'estat espanyol "ha d'estar connectat amb Europa". / EFE

CASTELLÓ. El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, ha afirmat aquest divendres en un acte junt amb el president del govern espanyol i candidat socialista, Pedro Sánchez, que el futur del País Valencià està unit al fet que l'estat espanyol tinga un govern socialista perquè, "si no hi ha una aliança efectiva entre els dos governs, no superarem el problema del finançament i la invisibilitat".

Puig ha afirmat que l'inici de campanya a Castelló de la Plana és històric i demostra la "sensibilitat" de Pedro Sánchez "per aquesta terra", ja que el president del govern espanyol ha promés una reforma del sistema de finançament en la pròxima legislatura.

El president ha fet aquestes declaracions en un míting socialista celebrat al Palau de la Festa de Castelló, al qual han acudit prop de 2.000 persones –a més de les que s'han quedat fora per falta d'espai– i al qual també han assistit, a més de Pedro Sánchez, el vicepresident primer de la Comissió Europea i candidat del PES a presidir la Unió Europea, Frans Timmermans; la secretària per a la Violència de Gènere del PSOE i cap de llista al Congrés per Castelló, Susana Ros, i l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Entre els assistents es trobaven també el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque; el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i els alcaldes i alcaldesses socialistes de la demarcació de Castelló. Ximo Puig ha lloat el fet que Timmermans haja utilitzat el valencià en el seu discurs i ha assegurat que l'ha utilitzat més que "la senyora Bonig i el senyor Cantó" en el debat que han celebrat aquest divendres al matí.

El president ha indicat que el futur de l'estat espanyol "ha d'estar connectat amb Europa" i ha dit que Sánchez "ha tornat a connectar Espanya amb Europa", mentre que l'anterior president, Mariano Rajoy, "no estava interessat pels assumptes europeus".

Sobre les pròximes eleccions, Puig s'ha referit a les "crítiques" per haver decidit fer una convocatòria conjunta, però ha dit: "Cada dia pense que hem encertat perquè estan tots dels nervis". En 10 mesos d'executiu socialista –de "govern còmplice" a Madrid, ha dit Puig–, "hem avançat més coses en la Comunitat Valenciana que en set anys i, per això, "si tenim 4 anys de govern en la mateixa direcció avançarem més ràpid".

Quant als seus quatre anys al capdavant de la Generalitat, Puig ha dit que s'ha eixit de tres crisis, "l'econòmica, la social i la reputacional", i ha animat els ciutadans a aprofitar "el moment valencià" basat en la superació d'aquestes crisis. Segons Puig, a "la candidata del PPCV", Isabel Bonig, li "han aplicat una espècie de valeriana perquè estiga tranquil·la" i "l'han llevada del cartell i això sí que és una mostra d'intel·ligència perquè el PPCV és per a amagar-se".

Per part seua, Susana Ros ha donat les gràcies a Ximo Puig per "retornar la dignitat i l'honradesa a la Comunitat Valenciana" i ha dit que el PSOE inicia una campanya "històrica" en una demarcació xicoteta però que és "una gran província d'exemple de govern socialista". L'alcaldessa ha reivindicat la igualtat i ha assegurat que les dones "volem anar pels carrers segurs sense tindre por a una agressió sexual, viure tranquil·les i saber que ningú assassinarà les nostres filles".

next