Puig no descarta que l'expedient de rescat de l'hospital de Dénia s'inicie abans de les eleccions del 28-A

El president reitera que hi haurà una reversió unilateral si no s'arriba a un acord amb les empreses
3 abril 2019 13:24h
Puig ha assegurat que estan "intentant arribar a un acord" amb les concessionàries i que aquest acord "està bastant avançat". / MARINA SALUD

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat aquest dimecres que el rescat de l'hospital de Dénia s'iniciarà fins i tot sense acord amb les empreses. Així, en declaracions als mitjans abans de reunir-se amb el president de la CEV, Salvador Navarro, Puig ha assegurat que estan "intentant arribar a un acord" amb les concessionàries i que aquest acord "està bastant avançat".

"Hi ha hagut comunicació amb les empreses des de fa molt de temps", ha afegit, tot remarcant que "s'està intentant resoldre per la via de l'acord, que sempre és millor". No obstant això, ha dit que, "si no hi ha acord, la Generalitat té la ferma voluntat d'exercir la seua responsabilitat".

Preguntat sobre si aquest hipotètic rescat podria produir-se abans de les eleccions del 28 d'abril, Puig ha afirmat que "sí que es podria iniciar l'expedient de rescat". Amb tot, ha explicat que encara "hi ha un espai de diàleg obert" però ha remarcat que no poden "jugar amb els interessos generals". 

"L'interés general en aquests moments representa ser just pel que fa a la compensació econòmica", ha dit, per a assegurar que no admetran "allò que els mateixos serveis jurídics i econòmics de la Generalitat no vegen factible, perquè estem jugant amb els diners de tots els ciutadans" i, per tant, "es farà una resolució ajustada".

Puig ha assenyalat a la seu de la patronal valenciana que el Consell no "menysprea" la col·laboració publicoprivada, sinó "tot el contrari" però "en alguns sectors és més ordenada i en altres hi ha algun problema que cal superar". S'ha referit en aquest punt al "problema de mala gestió endèmica en les concessions" sanitàries.

El president ha remarcat que no volen fer "una esmena a la totalitat" de les aliances del sector publicprivat per a la gestió de serveis socials, sanitat o educació. "Però hi ha alguns casos on hi ha problemes concrets i hi ha una exigència social, i eixe és el cas de la Marina", ha asseverat.

next