Ximo Puig promet un 'lobby' potent per a la taronja i un pla d'ajudes per a la reestructuració varietal

El president de la Generalitat i candidat del PSPV a la reelecció ha participat amb Rodríguez Zapatero en un acte de campanya a Algemesí
17 abril 2019 18:27h
Puig promet 30 milions d'euros per a reestructurar el camp i canviar les varietats. / EUROPAPRESS

VALÈNCIA. El president i candidat socialista, Ximo Puig, ha promés impulsar un "lobby potent" entre la Generalitat i el sector citrícola per a "guanyar efectivitat en les reivindicacions a Brussel·les", junt amb una inversió de 30 milions d'euros per a un programa de reestructuració i canvi de varietats destinat als citricultors valencians.

"Nosaltres no fem demagògia amb la taronja; volem modernitzar el sector, ajudar a la reestructuració i demanar a Espanya que tinga sensibilitat amb la taronja valenciana", ha manifestat en un acte de campanya del 28-A a Algemesí (la Ribera Alta) en el qual ha participat l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, informa el PSPV en un comunicat.

Per a aconseguir-ho, Puig ha avançat la seua intenció de demanar a Madrid que es complisca la normativa en les inspeccions que realitza la Unió Europea en països com Sud-àfrica i que es verifique el compliment de les normatives fitosanitàries i laborals. La seua meta és que l'executiu estatal "lidere la consolidació de la unió duanera de la Unió Europea per a homogeneïtzar el control en tots els ports".

Paral·lelament, la inversió de 30 milions que ha anunciat si continua la pròxima legislatura, persegueix "reforçar la producció des de la cohesió, amb unes estructures potents perquè l'agricultor puga competir a tot el món amb les mateixes condicions". "No volem que la taronja valenciana es quede en els camps, volem que la taronja tinga allò que es mereix", ha reivindicat.

Al marge de l'agricultura, ha defensat que "el PSOE va nàixer fa 140 anys per a aconseguir justícia social" i ha posat com a exemple el govern del Botànic: "Si alguna cosa hem fet aquests quatre anys, ha sigut complir amb la paraula donada; per això l'Hospital de la Ribera ha tornat al sistema públic sanitari".

"El que hem fet, tota la societat en el seu conjunt, ha sigut retornar la dignitat als valencians i valencianes, i només per això ha valgut la pena", ha emfatitzat el líder del PSPV.

next