Ximo Puig reafirma la seua estratègia anti-Brèxit davant d'empresaris a Londres

El president ha explicat que el País Valencià és una destinació estable i vol afermar la posició valenciana al Regne Unit
3 desembre 2019 20:07h
Puig ha estat acompanyat pels presidents de les cambres de comerç valencià. / EFE

LONDRES (EFE). El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit aquest dimarts amb entitats financeres i firmes en un esmorzar empresarial a Londres per a afermar les relacions comercials del País Valencià amb el Regne Unit i presentar la seua oferta turística davant un escenari post-Brèxit.

Acompanyat pels presidents de les cambres de comerç valencià, Puig ha presidit el dinar, en el qual ha defensat el territori valencià com una destinació estable i ha mostrat la seua intenció d'afermar un "posicionament clau" dels valencians en el mercat britànic, també després de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

"Estem duent a terme un pla anti-Brèxit amb una inversió d'onze milions d'euros per a intentar continuar donant confiança als consumidors britànics respecte a la nostra destinació turística", ha assenyalat Puig.

Junt amb el turisme, el sector agroalimentari i els sectors tradicionals són les guies de treball en eixe pla, ha assenyalat el president, que ha mostrat la seua intenció de continuar treballant en la "consolidació de les exportacions", una vegada generat el marc de relació comercial entre el Regne Unit i la UE després del Brèxit. "El que es tracta és que les coses queden el més pròximes al mercat actual", ha subratllat.

En la seua opinió, és fonamental que "siga com siga" es genere un espai d'estabilitat després de les eleccions generals britàniques del 12 de desembre perquè, ha assegurat, amb incertesa "no hi ha inversió". De qualsevol forma, el president ha subratllat que les exportacions i la recepció de turistes han continuat avançant amb "dades extraordinàriament positives", amb quasi 3 milions de visitants britànics en l'últim any.

"Volem establir els màxims contactes possibles amb la cambra espanyola a Gran Bretanya i també amb una sèrie de grans i petites empreses valencianes que estan ací treballant dia a dia", ha dit Puig, que va quantificar en 1.800 les empreses assentades a Londres.

Entre els 30 assistents a l'esmorzar es trobaven empreses amb interessos comercials o implantades a Londres, com Sacyr o Ferrovial; entitats financeres, com CaixaBank, Santander o Sabadell, i despatxos com Cuatrecasas. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que el mercat britànic és "fonamental", ja que suposa el 31,5% de l'emissió internacional per al País Valencià, per la qual cosa cal defensar la seua posició de "manera permanent".

El president de la Cambra de Comerç d'Espanya al Regne Unit, Eduardo Barrachina, ha assenyalat que, en un moment d'incertesa política, aquestes iniciatives són extremadament importants.

"El Brèxit és un repte, però també és una oportunitat, i aquestes iniciatives de les cambres valencianes i el govern valencià són importantíssimes en aquest moment històric", ha subratllat Barrachina.

"Crear espais de diàleg entre la Comunitat Valenciana i el Regne Unit, les empreses valencianes i els interlocutors en diferents ministeris britànics serà importantíssim", ha insistit. Per part seua, el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, ha mostrat el seu interés no sols per mantindre les relacions amb el Regne Unit després del Brèxit, sinó per incrementar-les.

Aquesta nit, la jornada continuarà amb un taller de treball entre operadors turístics britànics i destinacions i empreses turístiques valencianes, en el qual hi haurà presència de la gastronomia més destacada del territori.

Aquesta visita se suma a altres actuacions de Turisme Comunitat Valenciana dirigides al mercat britànic, com l'organització de viatges de premsa, l'assistència a fires internacionals com la World Travel Market el novembre passat o les campanyes publicitàries al Regne Unit.

next