Puig respon als terminis de Sánchez: "No esperarem 4 anys a tindre un nou finançament"

El cap del Consell es mostra "convençut" que el model de finançament es canviarà "segur en la pròxima legislatura"
3 octubre 2019 13:41h
El secretari general del PSPV confia que aquest dijous el govern espanyol realitze la transferència del FLA extraordinari. / JORGE GIL / EP

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha mostrat "absolutament convençut" que "el canvi de model de finançament arribarà segur" la pròxima legislatura, després que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es comprometera aquest dimecres en un acte de partit a executar-lo en els pròxims quatre anys.

Preguntat sobre aquest anunci i sobre si considera que pot donar la sensació que s'allarga el termini per a escometre la reforma, ha indicat que entén que es realitzarà al llarg de la pròxima legislatura. "No esperarem quatre anys".

Segons ha ressaltat Puig, el Consell serà "inflexible" en aquesta qüestió i en la nova legislatura que nasca del 10N serà "una prioritat en l'agenda" política. "És imprescindible perquè no hi haurà una consolidació, un bon funcionament de l'estat del benestar, sense un finançament just", ha agregat.

Respecte a l'actualització dels lliuraments a compte a les autonomies abans del 10 de novembre, que Sánchez va anunciar també en l'acte a València, ha indicat que està també segur que es complirà, igual que la transferència de la part extra del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), sobre el qual ha avançat que "la presa de decisions es pot començar a originar hui".

Amb tot això, ha prosseguit, es garantirà fins a final d'any la liquiditat, de manera que s'evitarà que hi haja empreses que "hagen de tancar com en el passat". "Hem aconseguit salvar la conjuntura, això no té a veure amb l'estructural, que és el canvi del model de finançament", ha incidit, perquè aquests lliuraments a compte i el FLA extraordinari garanteixen suficiència en la liquiditat "perquè no hi haja embós en els pagaments", i la reforma del finançament i el deute són "irrenunciables".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next