Puig, sobre la investigació al seu germà per les ajudes al valencià: "El PP busca perjudicar-me"

El president assegura que la querella presentada pels populars només pretén desgastar la seua imatge i confia que el procediment judicial demostre aquesta intenció
29 octubre 2019 13:37h
El president de la Generalitat assenyala que, de moment, la denúncia ha estat admesa a tràmit i que el procediment està en un moment "inicial". / JORGE GIL / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts sobre la decisió d'un jutjat de citar a declarar, en qualitat d'investigat, el seu germà, Francisco Puig, que la intenció del PP és "intentar" perjudicar-lo" d'una manera evident", i ha assegurat "a poc a poc se sabrà què hi ha darrere" de la denúncia presentada pels populars.

Puig ha realitzat aquestes declaracions en ser preguntat pels mitjans sobre la decisió d'un jutjat de València de citar a declarar en qualitat d'investigats el seu germà, responsable de les empreses Comunicacions dels Ports i Mas Mut Produccions, i el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, per les ajudes al valencià en mitjans de comunicació.

"No he de fer cap valoració, jo confie absolutament en els procediments, en la justícia, i saben que és una intenció del PP intentar perjudicar-me d'una manera evident, i per això té aquesta transcendència", ha apuntat el cap del Consell en al·lusió al fet que la investigació obeeix a una querella interposada pel PP per presumpta malversació i prevaricació.

Sobre aquest tema, ha apuntat que és una querella del PP "que ha sigut admesa a tràmit i és el moment processal inicial". "Crec que a poc a poc se sabrà què hi ha darrere, i ja està", ha considerat.

Segons el PPCV, les mercantils del germà de Puig "han rebut més de 400.000 euros en subvencions des del 2015 per a ajudes al foment del valencià sense cap mena de control".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next