Puig, sobre la nova candidatura de Rodríguez: "Cadascú és amo i senyor de les seues actuacions"

El secretari general del PSPV recorda que una persona investigada per un jutjat no pot liderar una llista municipal socialista
18 abril 2019 11:31h
El secretari general dels socialistes valencians explica que l'eixida de Rodríguez havia de ser una realitat tot i que puga tindre un cost electoral per al PSPV. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous, després de fer-se pública la candidatura de Jorge Rodríguez a l'Alcaldia d'Ontinyent amb el partit La Vall d'Albaida ens uneix, que "cadascú és amo i senyor de les seues actuacions i, els altres, responsables de jutjar-les".

Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat per la decisió de Rodríguez de concórrer a les eleccions locals del 26 de maig sota la marca La Vall d'Albaida ens uneix i si el sorprén que aquesta estiguera constituïda ja des de fa un temps.

Respecte a la seua opinió sobre que un imputat encapçale una llista electoral com en aquest cas, ha indicat que no és del PSPV. "Cadascú ha d'assumir la seua responsabilitat; jo respecte totes les persones. En el PSOE, això no pot ser", ha apuntat.

Preguntat sobre si el partit ha valorat les repercussions que això podria tindre quant a la representació socialista en la Diputació de València, Puig ha asseverat que "l'ètica de la responsabilitat va més enllà de qualsevol conjuntura electoral tant en aquest cas com en uns altres".

Ha posat l'exemple de Catadau, a la Ribera Alta, on "probablement" el PSPV no tindrà candidatura després d'haver apartat el que fora alcalde socialista, Manolo Bono, per haver "donat suport o justificar en certa mesura" un cas de violència masclista.

"És que tot no val en política i l'impuls ètic és un element fonamental per a la confiança. Hem alçat entre tots la hipoteca reputacional de la Comunitat i no volem tornar al passat de cap manera. I per això ara cal ser més exigents i més autoexigents que mai", ha conclòs Puig.

next