Catorze companyies porten el teatre d'objectes a la Vall d'Albaida en la XXXV Mostra Internacional de Titelles

La programació compta amb trenta representacions de la mà de grups teatrals nacionals i internacionals que tindran lloc del 7 al 10 de novembre en 19 municipis de la comarca 
2 novembre 2019 10:21h
La programació al complet comptarà amb més de trenta espectacles per a tot tipus de públic. / DLV

VALÈNCIA. La Mostra Internacional de Titelles a la Vall d'Albaida (MIT), que se celebrarà del 7 al 10 de novembre, estarà composta per 30 representacions de 14 companyies diferents en 19 municipis de la comarca. 

En la presentació oficial de tota la programació, han participat el president de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida, Vicent Gomar, el diputat de Cultura, Xavier Rius; el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i la directora artística de la MIT, Marisol Limiñana.

Gomar agraeix "el treball i l'esforç que fan tots els pobles de la Vall d'Albaida, personal de la Mancomunitat i administracions públiques, per tirar endavant aquesta Mostra que ja compleix 35 anys d'història i que treballa des del municipalisme i fent cultura entre tots". "El món de la titella i del teatre d'objectes són espectacles que sorprenen tant a majors com a menuts, i des d'ací anime tothom a gaudir de la Mostra", declara Gomar.

Des de la Diputació de València, Xavier Rius destaca la unió de tots els municipis, siguen del color que siguen, en aquesta Mostra Internacional de Titelles que ha fet que la Vall d'Albaida siga reconeguda fora del territori valencià.

Per la seua part, Abel Guarinos incideix en la importància que tenen aquest tipus d'iniciatives amb les quals es defensa que la cultura arribe a tots els municipis, independentment de la seua població. Guarinos destaca també la forma en que un festival que va nàixer de manera modesta s'ha convertit a poc a poc en internacional i ha abastat a tota classe de públic.

Finalment, Marisol Limiñana, qui fa ja dos anys que està capdavant de la direcció artística de la MIT, explica que aquest festival no és internacional únicament per comptar amb artistes estrangers, sinó que moltes de les companyies nacionals han presentat els seus espectacles arreu del món, com és el cas de la companyia Javier Aranda. Serà justament aquesta companyia qui representarà Vida, una obra dedicada per al públic més adult, qui demostrarà que les titelles no són només cosa de xiquets.

La programació al complet comptarà amb més de trenta espectacles per a tot tipus de públic. A la companyia txeca Pavel Smid ja anunciada al mes de juliol, s'afegeixen Festuc Teatre, La Tartana, Teatro Gorakada, La Carreta Teatre, La Gotera de Lazotea, Teatre a mà, Vudú Teatre, Centre de Titelles de Lleida, Xirriquiteula Teatre, Xavi Lozano, Companyia Javier Aranda, Cazando Gamusinos i Companyia Lucas Escobedo.

Aquestes companyies procedents del País Valencià, País Basc, Catalunya, República Txeca, Madrid o Aragó, realitzaran representacions a 19 municipis de la comarca: Benigànim, Montaverner, Atzeneta d'Albaida, Aielo de Malferit, Salem, l'Olleria, Otos, Montitxelvo, Fontanars dels Alforins, Castelló de Rugat, Ontinyent, el Palomar, el Ràfol de Salem, Albaida, Alfarrasí, Fontanars dels Alforins, Agullent, la Pobla del Duc i Quatretonda.

Diumenge dia 10, la Companyia Lucas Escobedo representarà YOLO a la capital de la Vall d'Albaida, una activitat organitzada per l’Ajuntament d'Ontinyent i, que encara que no està inclosa a la MIT, també d’una oferta cultural dins del teatre d'objectes.

next